Povežite se s nama

Vijesti

Zaklada FIPRO dodijelila je 200 tisuća kuna tvrtki Lay-Z iz Viškova

Objavljeno

na

Zaklada FIPRO potpisala je proteklih dana u prostorijama STEP RI znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, u Sveučilišnom kampusu, sufinanciranje projekta s poduzećem Lay-Z d.o.o. iz Viškova kojemu je dodijeljeno 200 tisuća kuna temeljem javnog poziva objavljenom u rujnu prošle godine, a prema kriterijima Zaklade.  

Poduzetnici su se mogli javiti na javni poziv koji je bio otvoren mjesec dana i to za financiranje prihvatljivih troškova razvoja i komercijalizacije inovacija u trajanju od 6 mjeseci, a u ovom pozivu je po prvi puta u kriterije uvedeno,  a tim i poticano financiranje inovacija koje mogu pomoći u borbi protiv pandemije COVID 19.

Zaklada FIPRO ovu dodjelu realizira već godinama u suradnji s Primorsko-goranskom županijom, a ovom prilikom dodijeljen je iznos poduzeću Lay-Z d.o.o. za projekt: „Razvoj i komercijalizacija krojnih slika za odijela (kobinezone), mantile i pregače za zaštitu djelatnika pri radu sa visokorizičnim tvarima“.

Prema namjeri poduzetnika, ova dodijeljena sredstva utrošiti će se najvećim dijelom u pripremu za certificiranje proizvoda koji bi se koristio i u zaštiti medicinskog osoblja na prvoj crti obrane od virusnih i drugih štetnih tvari što uključuje i COVID 19 zarazu.

„Dodjelom ovih financijskih sredstava iz projekta ‘Komercijalizacija inovacija’ Zaklada FIPRO i Primorsko-goranska županija (Upravni odjel za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj) nastavljaju podupirati inovatorstvo od  2009. godine kad je  Županija pokrenula projekt te je, uključivši ovu financijsku dodjelu, dosad poduprto 30 poduzetnika u iznosu od 3 milijuna kuna.“  

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram