Povežite se s nama

Vijesti

Zaključeno prvo izdanje međunarodne gospodarske manifestacije AdRia4Blue

Objavljeno

na
Protekla dva dana u riječkoj putničkoj luci koja je ovih dana poprište brojnih događanja, u fokusu je bilo plavo gospodarstvo i održivi razvoj. Naime, HGK Županijska komora Rijeka, u suradnji s Kraljevinom Norveškom kao zemljom partnerom organizirala je manifestaciju AdRia4Blue na kojoj se dva dana izlagalo i raspravljalo u okviru četiri tematska panela: Zelene obale i čisto more; More: izvor zdravlja i hrane; Digitalizacija i zelena plovidba te Klasteri u pomorstvu. 

Manifestacija je okupila više od 150 sudionika iz nekoliko zemalja. Kroz čak 23 tematska izlaganja te dvije panel rasprave raspravljalo se o uistinu raznolikim i zanimljivim temama sa zajedničkim nazivnikom – plavo gospodarstvo i održivi razvoj. Uvertira u stručni dio konferencije bilo je potpisivanje sporazuma o suradnji na manifestacijama SEAFUTURE koja se održava u La Speziji u Italiji i AdRia4Blue te na drugim poljima između HGK Županijske komore Rijeka i Italian Blue Growth srl. Tijekom konferencije održavali su se i B2B sastanci s ciljem umrežavanja sudionika te potencijalnih suradnji u navedenom sektoru. 

Konferenciji su prethodili i popratni sadržaji kao što je eko akcija čišćenja podmorja riječke luke u kojoj je sudjelovalo 35 ronioca i u kojoj je očišćeno podmorje ispred Gata Karoline Riječke. Osim programa konferencije, duž Molo longa održavao se i izlagački dio manifestacije na kojem je 14 izlagača iz zemlje i inozemstva predstavljalo svoje proizvode i usluge. Izlagački dio manifestacije nastavlja se i u subotu, 08.06. tijekom jubilarne 20. regate Fiumanke. U okviru manifestacije održan je i Adria gastro duel – natjecanje vrhunskih chefova Željka Nevena Bremeca i Kristijana Kozmića koji su posjetiteljima pripremali vrhunske morske delicije. 

„Zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ove manifestacije, a posebno Kraljevini Norveškoj koja je prihvaćanjem statusa zemlje partnera dala izuzetan doprinos kvaliteti manifestacije. Vjerujem da ćemo uspješnu suradnju nastaviti i u nadolazećim godinama te da će ova manifestacija sljedeće godine doživjeti svoje drugo izdanje. Želja nam je da AdRia4Blue postane tradicionalno mjesto susreta gospodarstvenika i znanstvenika te mjesto međunarodne razmjene iskustava i poslovnog povezivanja.“ – poručio je na kraju koordinator manifestacije Vedran Devčić iz HGK Županijske komore Rijeka.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram