Povežite se s namaOdluka koja je proteklog tjedna donijeta na 72. po redu Kolegiju gradonačelnika Vojka Obersnela o širenju zona naplaćivanja parkinga nije naišla na dobar prijem među građanima.

Takva reakcija, doduše, bila je i očekivana. Iako ponekad naplata parkinga može poboljšati stanje u prometu, odnosno prometa u mirovanju, u ovom slučaju na Zametu odluka je zaista sporna.

“Dakle sramota se ipak događa. I to jako brzo. Prije su se znali pojaviti ovdje prometni redari, nerijetko i pauk, jer kao ako se parkira vozila se teško mimoilaze. Kako sad može kad treba ubirati novac od sirotinje? Plave oznake za parking pojavile su se i u polukrugu zametske place. Jedna jedina riječ: SRAMOTA!!!”, poručili su s Facebook stranice Naš Zamet.

Podršku takvom razmišljanju pružaju im i sugrađani, od kojih su neki i sami praktički još jučer zbog parkiranja na tom istom mjestu bili kažnjavani, a sad se to isto područje ipak legalno koristi za parking. Zbog svega toga ozbiljno se razmišlja i o održavanju prosvjednog skupa.