Povežite se s nama
Autobusna linija br 2A Autotroleja koja radnim danima i subotom vozi na relaciji od Šetališta A.K. Mišića do Ulice Bože Vidasa i Ivana Zavidića na Zametu možda će uskoro prometovati i nedjeljom.

To je u ime dijela građana Zameta zatražio gradski vijećnik Davor Zubović. On je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća rekao kako su mu se obratile osobe starije životne dobi sa zapadnog dijela Zameta za zamolbom da za uvođenje linije 2a koja nedjeljom ne prometuje. Riječ je o ulicama Ivana Zavidića i Bože Vidasa. Pa je zatražio da se linija 2a uvede i nedjeljom.

Gradonačelnik Obersnel je kazao kako često prima različite zahtjeve za povećanje broja linija, ili povećanje intenziteta prometovanja linija. Moramo znati da svako rješenje nije samo pitanje odluke nego iziskuje određena sredstva, jer povećava trošak Autotroleju koji ne želimo prebaciti na građane. Svako uvođenje dodatnih linija povećava troškove poslovanja Autotroleja koje ono mora nadoknaditi ili se mora povećati subvencija iz proračuna.

U proteklih desetak godina se puno toga novog uvelo na unaprjeđenju javnog gradskog prijevoza. Što se zahtjeva za uvođenje linije 2a nedjeljom tiče, dat će zadaću Autotroleju da pokuša pronaći rješenje za poboljšanje prometovanja te linije, rekao je Obersnel.