Povežite se s namaU utorak, 7. travnja 2015. godine u Ulici Ante Mandića, na području mjesnog odbora Zamet, započet će gradnja 1.120 metara sanitarne odvodnje s jednom novom kanalizacijskom crpnom stanicom i rekonstrukcijom vodovoda. Radovi će se izvoditi po dionicama, a završetak radova predviđen je u prosincu 2015. godine. Ova investicija dio je 23,1 milijuna kuna vrijednog projekta EIB/CEB.

Kako stoji u obavijesti Rijeka prometa, radovi najprije započinju na dionici dužine od oko 300 metara, u slijepom ogranku Ulice Ante Mandića kod kućnog broja 27 i izvodit će se prema kućnom broju 19.

Nadalje, u svibnju 2015. godine predviđa se početak radova na ogranku Ulice Ante Mandića od kućnog broja 35a prema kućnom broju 45A. Radovi u ogranku ove ulice od kućnog broja 43A prema kućnom broju 45A planiraju se izvoditi tijekom lipnja 2015. godine. Na dijelu Ulice Ante Mandića od kućnog broja 47 prema kućnom broju 24 radovi će se izvoditi od travnja do prosinca 2015. godine.

Promet će se tijekom cijelog vremena izvođenja radova odvijati obilaznim pravcem, odnosno ulicama Zametskog korena, Škrobotovac, Čavalsko i Maria Gennaria. U zoni izvođenja radova promet će se odvijati uz ograničenja sukladno postavljenoj privremenoj prometnoj signalizaciji.

S planiranom dinamikom izvođenja radova, zatim počecima i završecima radova po dionicama Ulice Ante Mandića, kao i njezinim izmjenama, građani se mogu upoznati u Mjesnom odboru Zamet. Informacije o radovima bit će, također, objavljene i na mrežnim stranicama KD Vodovod i kanalizacija (u rubrici Obavijesti – Radovi), a prometna rješenja tijekom izvođenja radova dostupna su i na mrežnim stranicama Rijeka prometa.

Ova investicija dio je 23,1 milijuna kuna vrijednog Projekta EIB/CEB u Rijeci, koji još obuhvaća radove na području Gornjeg Zameta i sjevernom dijelu Donje Drenove, u Ulici Murini na Srdočima i, u ožujku započete radove na rekonstrukciji postojeće kanalizacijske crpne stanice s pripadajućim cjevovodima na području Kostabele.

Ovaj razvojni zahvat financirat će se u 90%-tnom iznosu putem programa Hrvatskih voda, pri čemu su sredstva osigurana iz zajma The European Investment Bank (EIB – Europske investicijske banke) i Council of Europe Development Bank (CEB – Razvojne banke Vijeća Europe). Preostali dio sredstava osigurat će se iz naknade za razvoj na vodoopskrbnom području Grada Rijeke.

Investitor je KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. iz Rijeke. Odabrani izvođač radova je zajednica ponuditelja – tvrtke Centrogradnja d.o.o. i Tehnika d.d. iz Zagreba. Stručni i obračunski nadzor nad radovima pružat će tvrtka HOUSE d.o.o. iz Rijeke. Prometna rješenja izradio je Rijeka promet d.d. iz Rijeke.

Sve informacije o odvijanju prometa za vrijeme izvođenja radova mogu se dobiti na info telefon 051 352 500 (07:00 do 15:30 sati).

Grad Rijeka