Povežite se s nama

Vijesti

Zamjenica župana Marina Medarić obišla Centar u Šapjanama i čestitala vatrogascima Dan sv. Florijana

Objavljeno

na

Povodom Dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, zamjenica župana Marina Medarić i pročelnik Ureda županije Goran Petrc posjetili su Centar za obuku operativnih snaga Civilne zaštite PGŽ u Šapjanama gdje su završeni radovi unutarnjeg uređenja i opremanja upravne zgrade, kao i prostora za zaprimanje poziva 193 – Županijskog vatrogasnog operativnog centra za koje je Primorsko-goranska županija osigurala 500 000 kuna.

Čestitajući vatrogascima njihov dan, sv. Florijana, zamjenica im je uputila i zahvalu za sve što čine na dobrobit zajednice. “U uređenje i opremanje ovog Centra kroz nekoliko faza do sada je uloženo oko 6 milijuna kuna, a više od polovice tog iznosa, 3,7 milijuna kuna osigurala je Županija”, rekla je zamjenica te dodala kako je veliko zadovoljstvo čuti pohvale od strane državnog vrha koji vatrogasce i Vatrogasnu zajednicu PGŽ ističu kao jednu od najboljih i najučinkovitijih.

Načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ Mladen Šćulac naglasio je značaj Centra za obuku operativnih snaga CZ PGŽ. “Ovakav centar omogućuje nam, osim zaprimanja poziva u slučaju elementarnih nepogoda i kvalitetnu provedbu obuke zapovjednog osoblja vatrogasnih kadrova”, naglasio je Šćulac.

Centar za obuku interventnih službi Primorsko – goranske županije u Šapjanama obuhvaća prostor od oko 15.700 četvornih metara koji se od 2008. godine planski uređuje kako bi se u konačnici omogućilo uvježbavanje operativnih snaga iz sustava civilne zaštite Primorsko – goranske županije kao i uspostava alternativne lokacije Stožera civilne zaštite Primorsko – goranske županije. U Šapjanama djeluje i Centar za obuku vatrogasnih K9 timova u Hrvatskoj, a upravo je iz PGŽ, točnije Opatije krenula hrvatska K9 priča, obuke vatrogasnih potražnih pasa. U ovogodišnjem proračunu PGŽ za rad županijske Vatrogasne zajednice izdvojeno je 2.750.000,00 kn.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram