Povežite se s nama


U sklopu obilježavanja 50. obljetnice prijateljske suradnje između Grada Rijeke i Grada Rostocka, zamjenik gradonačelnika Rijeke Miroslav Matešić boravi u službenoj posjeti tom njemačkom gradu.

U sklopu posjete zamjenik gradonačelnika prisustvuje Hanse Sailu, poznatoj regati tradicijskih brodova koja ove godine slavi 26. godišnjicu, kao i službenim primanjima i popratnim događanjima. Ove godine, u sklopu jubileja, u zabavnom dijelu programa nastupa i riječka “Klapa Nevera”, dok se u sportskom dijelu programa, na regati “Hanse Sail Trophy”, natječe “Fiumanka Sailing Team”.

Zamjenik gradonačelnika Matešić prisustvovao je i  tradicionalnom svečanom prijemu za goste Grada Rostocka koji se održava u povodu Hanse Saila te je gradonačelniku Rostocka Rolandu Methlingu poklonio stakleni sat, rad Studija Rogić te fotomonografiju “Rijeka otvorena svima” uz zahvale na uspješnoj dugogodišnjoj suradnji te izražavanje podrške novim projektima. Sljedeći u nizu projekata će biti i gostovanje riječke izložbe Torpedo sljedeće godine u Rostocku koju priprema Muzej Grada Rijeke.

Gradu Rijeci na prijemu je uručena plaketa s naznačenom obljetnicom.

Hanse Sail je jedan od najvećih europskih festivala mora i pomorske tradicije. Ove godine se na Hanse Sailu predstavlja oko 200 velikih jedrenjaka pod motom “We are going international”, a tema ovogodišnjeg festivala je avantura. Osim smotre jedrenjaka, Festival prate mnogobrojna sportska i zabavna događanja. 

Grad Rijeka