Povežite se s nama

Mozaik

Započela humanitarna akcija “Kuglice dobrih želja”, među prvima se uključio gradonačelnik

Objavljeno

naU srijedu i četvrtak, 27. i 28. studenog 2019. godine na Korzu i na Trgu Grivica održava se humanitarna akcija Kuglice dobrih želja.

Humanitarnom akcijom, koju organizira Udruga studenata biotehnologije (UsbRi), započinje blagdanski program Rijeka Adventa, a u njoj mogu sudjelovati svi zainteresirani od 10 do 20 sati.

Kupnjom kuglice po cijeni od 20 kuna, građani novac mogu donirati u dobrotvorne svrhe – za kupovinu specijalno prilagođenog kombi vozila (minibusa) za prijevoz osoba s invaliditetom ili za pomoć Azilu za pse „Društva za zaštitu životinja Rijeka“. Donatori svoje kuglice mogu ispuniti svojim napisanim željama te ih objesiti na božićnu jelku na Korzu ili Trgu Grivica.

Prema riječima Renate Singolo, predstavnice Udruge studenata biotehnologije, ove je godine pripremljeno tisuću kuglica dobrih želja. „Akciju organiziramo četvrtu godinu zaredom uz suglasnost Grada Rijeke i nadamo se da će se ovaj projekt i dalje provoditi“, rekla je Singolo, navevši kako će građanima od 10 do 12 sati te od 17 do 19 sati na raspolaganju biti vatrogasna košara pomoću koje će svoje kuglice moći staviti na najviše grane božićne jelke.

Ovaj u Hrvatskoj jedinstveni projekt podržali su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i njegov zamjenik Marko Filipović. „Jedna od mojih želja je puni gradski proračun, a druga je privatna pa ću ju zadržati za sebe. Još od početaka akcije vidljivo je da je dobro prihvaćena, da vlada veliki interes građana i vjerujem kako će se tisuću kuglica rasprodati u ova dva dana“, rekao je gradonačelnik Obersnel koji je stavio prve kuglice dobrih želja na veliku jelku te zahvalio studentima na inicijativi.

Program Rijeka adventa, uz prigodan blagdanski sajam, započet će u subotu, 30. studenog, a paljenje blagdanske rasvjete i prve adventske svijeće na Koblerovom trgu, održat će se istog dana u 17.30 sati.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram