Povežite se s namaOvog ponedjeljka, 09. rujna 2017. godine, načelnica Općine Viškovo Sanja Udović i Mladen Pandža, voditelj Službe katastarskih izmjera i izradbe katastarskih operata pri Državnoj geodetskoj upravi, u društvu predstavnika izvođača radova direktora tvrtke Geoprojekt d.d. Opatija Branka Manojlovića i Ljiljane Matišić, predstavnice područnog ureda za katastar Rijeka, otvorili su radove na katastarskoj izmjeri na području katastarske općine Marinići i katastarske općine Srdoči.

„Realizacija ovog projekta od velike je važnosti za mještane i gospodarstvenike Općine Viškovo, posebice naselja Marinići budući da se izmjerom i usklađenjem stanja u prostoru planiraju ostvariti pozitivni učinci uspostavom učinkovite zemljišne administracije koja će osigurati pravnu sigurnost, potaknuti i ubrzati usporene procese investicijskih ulaganja, poboljšati funkcioniranje tržišta nekretnina i realizaciju projekta mještana“ rekla je načelnica Udović.

Trenutačno na području Općine Viškovo jedino je naselje Marinići preostalo kao područje na kojem katastarsko i gruntovno stanje nije ujednačeno, a katastarskom izmjerom čija se vrijednost radova procjenjuje se na ukupno 2.200.000,00 kn, od čega 30 % financira Državna geodetska uprava i 70 % Općina Viškovo, obuhvatit će se površina od 294 ha i 1769 izgrađenih objekata. Radovi na katastarskoj izmjeri temeljem prethodno provedenog postupka javne nabave povjereni su tvrtki Geoprojekt iz Opatije.

Predviđeno trajanje ovog projekta je pet godina, a jedna od prvih aktivnosti koje se očekuju nakon otvaranja radova je avionsko snimanje područja koje je obuhvaćeno izmjerom. Ovom prilikom predstavnik izvođača radova pozvao je sve mještane naselja Marinići da se dana 11. listopada 2017. godine odazovu Zboru mještana koji će se održati s početkom u 18:00 sati u Domu Marinići, na kojem će se moći informirati o načinu obilježavanja katastarskih čestica, vremenu snimanja, radnom vremenu ureda tijekom cijelog vremena trajanja izmjere i svim drugim informacijama u vezi katastarske izmjere. Sve informacije o katastarskoj izmjeri mještani će moći dobiti u uredovno radno vrijeme u Uredu za katastarsku izmjeru u Domu Marinići, Općini Viškovo te na službenoj internet stranici Općine Viškovo.