Povežite se s nama


U organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Riječani i njihovi posjetitelji već četvrtu godinu zaredom uživaju zagorskim delicijama u sklopu manifestacije sajamsko-izložbenog karaktera “100% zagorsko u Rijeci”, koja se ove godine održava u petak i subotu, 25. i 26. kolovoza na Korzu.

Manifestacijom “100% zagorsko u Rijeci” promovira se Zagorje kao turistička destinacija s bogatom ponudom. Tako su na štandovima na Korzu predstavljeni poljoprivredni proizvodi uzgojeni na tradicijski, konvencionalni, integrirani i ekološki način, ali i proizvodi tradicijskih obrta Krapinsko-zagorske županije, koje predstavlja 49 izlagača, od poljoprivrednih proizvođača i obrtnika do predstavnika tvrtki, toplica, agroturizma, hotela, restorana i kulturnih ustanova.

Uz brojne Riječane i turiste, štandove su sa suradnicima obišli i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, predsjednik Županijske skupštine Primorsko-goranske županije Erik Fabijanić i predsjednica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki.

“Ovo su stvarno prekrasni dani na Korzu i prekrasna je atmosfera. Puno je toga za vidjeti, čuti i probati”, poručio je gradonačelnik Obersnel dodavši kako je ovo atrakcija za Riječane i turiste.

Bogata ponuda uključuje bučino ulje, med, medenjake, zagorske mlince i štrukle, povrće, voće, rakije i likere, sireve, sokove i voćna vina, suhomesnate proizvode, kao i licitare i tradicijske igračke koje se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Također, organizirane su i cjelodnevne animacije, točnije prezentacija života krapinskih neandertalaca te prikaz starih zanata, borbi i ratovanja vitezova u kasnom srednjem vijeku, a sve uz bogat kulturno-umjetnički program.

Zagorska ponuda i dobra atmosfera u petak, 25. kolovoza traje od 8 do 22 sata, a u subotu, 26. kolovoza od 8 do 20 sati.

Župan Kolar zahvalio se svim Riječanima na srdačnom gostoprimstvu. Napomenuo je kako je danas održan i sastanak kulturnih djelatnika Krapinsko-zagorske županije i Grada Rijeke, gdje je predstavljen projekt Europska prijestolnica kulture 2020, ali i kulturna ponuda Krapinsko-zagorske županije, uz zaključak da postoje dodirne točke za suradnju. Točnije, u Rijeci se nalazi Titov brod Galeb, a u Zagorju Kumrovec, njegova rodna kuća.

Uz Krapinsko-zagorsku županiju, organizator manifestacije je i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Muzejima Hrvatskog zagorja i Gradom Rijekom.

Grad Rijeka