Povežite se s nama
U organizaciji Športskog saveza osoba s invaliditetom Grada Rijeke u Atletskoj dvorani na Kantridi održana je Edukacija i demonstracija za volontere 9. riječkih sportskih igara za djecu s teškoćama u razvoju.

Riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju – Igre pokrenute 2009. godine, uključuju Edukativno-sportski program za djecu i mlade. Program uključuje niz natjecanja koja će se ove godine održati 22. rujna 2017. u Dvorani Zamet.

Cilj Riječkih sportskih igara je omogućavanje djeci s teškoćama u razvoju podizanje samopouzdanja u svoje tjelesne sposobnosti, razvoj pozitivne percepcije prema djeci s poteškoćama u razvoju i njihovoj uključenosti u tjelesne aktivnosti, razvijanje samostalnosti i pomoći u grupi, druženje i veselje te prihvaćanje u društvu.

Na IGRAMA će sudjelovati stotinjak djece, polaznika dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola te centara s područja grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Kako bi Riječke sportske igre za djecu s teškoćama u razvoju – Igre bile što efikasnije sprovedene, Športski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke uključuje i volontere; i to učenike Medicinske škole u Rijeci i Fakulteta zdrastvenih studija u Rijeci za koje je ovakva vrsta volontiranja, svojevrsni oblik prakse i edukacije. A kako bi volonteri bili što spremniji za IGRE, s novostečenim znanjima, za njih je održana Edukacija i demonstracija za volontere 9. riječkih sportskih igara za djecu s teškoćama u razvoju, gdje su predavale prof. kineziologije Jasna Lulić Drenjak i prof. Nives Krošnjar, te educirale volontere o važnosti sporta, posebice sporta za osobe s invaliditetom, te o radu s osobama s invaliditetom i pripremile ih za demonstraciju poligona, na kojima će mali sportaši pokazati svoje sportske vještine 22. rujna 2017. u Dvorani Zamet na Riječkim sportskim igrama za djecu s teškoćama u razvoju – Igrama.

Grad Rijeka