Povežite se s nama

Vijesti

Započeli radovi na projektu energetske obnove područne škole i dječjeg vrtića u Jušićima

Objavljeno

na
U Jušićima je 20.08.2019.g. održana početna konferencija za medije u sklopu provedbe projekta „Energetska obnova zgrade Osnovne škole Dr. Andrija Mohorovičić, područna škola Jušići i Dječjeg vrtića Matulji, objekt Jušići na adresi Jušići 127, 51211 Jurdani“. 

Uvodnu riječ dao je načelnik Općine Matulji, gdin Mario Ćiković, koji je istaknuo kako Općina Matulji sustavno radi na unaprjeđenju energetske učinkovitosti objekata u općinskom vlasništvu, među kojima su posebno važni objekti odgoja i obrazovanja te je ovo treći objekt na kojem se provodi energetska obnova i to nakon obnove objekta Dječjeg vrtića Matulji te objekta dječjeg vrtića i osnovne škole u Velom Brgudu. Također se uskoro planira početak radova na energetskoj obnovi škole i dječjeg vrtića u Rukavcu, matične škole Dr. Andrija Mohorovičić kao i općinske zgrade u centru Matulja. 

Općina Matulji i Zanatska zadruga Zanatoprema iz Rijeke su početkom kolovoza potpisali ugovor o izvođenju radova te se započelo s izvođenjem radova energetske obnove zgrade osnovne škole i dječjeg vrtića u Jušićima. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 809.675,00 kn s PDV-om te je predviđeno trajanje radova 45 kalendarskih dana. Završetak radova i svečano predstavljanje obnovljene područne škole i vrtića očekuje se  krajem rujna. 

Voditeljica projekta mr.sc. Astra Gašparini iznijela je podatak da je ukupna vrijednost projekta 1.014.117,51 kn, a u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020“, iz Europskog fonda za regionalni razvoj osigurana su bespovratna EU sredstva u iznosu od 258.481,17 kn. Očekuje se da će se osigurati i dodatna financijska sredstva za provedbu projekta na temelju prijave na Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 193.700,00 kn.

Cilj projekta je provedbom mjera energetske učinkovitosti te uvođenjem obnovljivih izvora energije ostvariti uštede u godišnjoj potrošnji energije u objektu od 77,66% u odnosu na početno stanje prije obnove te smanjiti emisiju CO2. Mjere energetske učinkovitosti koje se provode na objektu su toplinska izolacija vanjskih zidova, međukatnih konstrukcija prema tavanu, krovova i međukatnih konstrukcija iznad ventiliranog prostora, zamjena dijela stolarije te ugradnja solarnog sustava za grijanje potrošne tople vode. Provedbom prethodno navedenih mjera podignut će energetski razred objekta sa sadašnjeg C na energetski razred A+.

Nakon konferencije za medije predstavnici medija su zajedno sa izvođačem radova i predstavnicima Općine Matulji posjetili gradilište područne škole i dječjeg vrtića na lokaciji Jušića, navodi se u priopćenju.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram