Povežite se s nama

Vijesti

Započeli su radovi na rekonstrukciji ceste u poduzetničkoj zoni Lokva u Lovranu

Objavljeno

na
Danas su izvođači na jednom od važnijih infrastrukturnih projekata financiranim sredstvima iz EU fondova na području Općine Lovran službeno uvedeni u posao.

Općina Lovran je na otvoreni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, za dostavu projektnih prijedloga za sustav poduzetničkih zona na području Urbane aglomeracije Rijeka, prijavila projektni prijedlog »Rekonstrukcija ceste u Poduzetničkoj zoni Lokva u naselju Lovran«.

Odlukom o financiranju navedenog projekta, Općini Lovran se od ukupno prihvatljivih troškova u iznosu 8,14 milijuna kuna, dodjeljuje 6,8 milijuna kuna, što predstavlja 85% prihvatljivih troškova. Preostali iznos financira se što iz vlastitih izvora, što iz posebnih dodatnih fondova.

Po provedenom javnom natječaju odabran je izvođač radova – Zajednica ponuditelja GRAĐEVINAR d.o.o. iz Čabra i GORAN GRADITELJSTVO d.o.o. iz Delnica, dok će stručni nadzor obavljati EKO-PLAN d.o.o. Zagreb, a za glavnog nadzornog inženjera i koordinatora za zaštitu na radu u fazi izvođenja radova na gradilištu imenovan je Davor Plenković, dipl. ing. građ.

Općina Lovran je u proteklom razdoblju stekla vlasništvo nad središnjom zgradom u Zoni od oko 2.700 m2 zatvorenog prostora, nogometnim igralištem te svim prometnicama u zoni, što čini oko 20.000 m2 površine, a zona se proteže i na još oko 3000 m2 neizgrađenog zemljišta u njenom sjevernom dijelu.

Ovaj projekt predstavlja važan korak u revitalizaciji i stavljanju u funkciju zone bivše vojarne Lokva, koja je u prethodnom razdoblju nakon njene prenamjene postala najgušće naseljen dio Lovrana u kojem istovremeno na skučenom području djelatnost obavlja velik broj poduzetnika.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže