Povežite se s namaU  Boćarskom domu Podvežica, sinoć je održano svečano otvorenje Svjetskog boćarskog prvenstva 2015., kojeg organiziraju Grad Rijeka i Hrvatski boćarski savez uz pomoć Riječkog sportskog saveza. Svjetsko boćarsko prvenstvo održava se od 21. do 26. rujna 2015. g., na tri lokacije: u Boćarskom centru Podvežica te u boćarskim dvoranama Hrastenica Čavle i Marinići, a na njemu sudjeluju boćari iz 34 zemlje svijeta.

Svečanom ootvorenju nazočili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel, predsjednik Svjetske boćarske federacije Cristian Lacoste, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina i predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Dragan Putica. Na prvenstvu sudjeluje 158 boćara iz 34 zemlje svijeta.

Svjetsko prvenstvo u boćanju otvorio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji je u svom pozdravnom obraćanju gostima izrazio uvjerenje da će Rijeka ostati u lijepom sjećanju svim natjecateljima i posjetiteljima. „Rijeka je mediteranski grad sa srednjoeuropskom dušom, ali i s ambicioznim planovima za razvoj sporta. Tako je i s boćanjem koje u Rijeci ima dugu tradiciju i vrhunske rezultate.

Ovo prvenstvo najvažnija je sportska priredba ove godine u Rijeci i izvrsna uvertira u Europske sveučilišne igre, koje će se, uz Zagreb, održati i u Rijeci 2016. godine, a nama prigoda da se još jednom potvrdimo kao dobri domaćini i izvrsni organizatori“, rekao je Obersnel.

Boćanje je način života u Primorju i Hrvatskoj s preko 400 klubova, rečeno je na otvorenju prvenstva, a zadovoljstvo organizacijom nije krio ni čelni čovjek Svjetske boćarske  federacije – FIB-e, Christian Lacoste koji je tom prigodom kazao „Hvala Rijeci, hvala Hrvatskoj i svim volonterima. FIB-a je ponosna što u svom okrilju ima ovakvu zemlju i ovakav grad. Ulaganja u sport u ovim teškim vremenima su jako važna, posebno za nas boćare“, rekao je Lacoste zaželjevši svim boćarima i posjetiteljima dobro natjecanje. Na otvorenju je održana minuta šutnje za velikana Aleksandra Anzurabivšeg potpredsjednika FIB-e.

Dobrodošlicu svim reprezentacijama uputio je i čelni čovjek Hrvatskog boćarskog saveza, Dragan Putica zahvalivši FIB-i koja na ukazanom  povjerenju naglasivši kako je ovo već peta velika boćarska priredba u Rijeci.
 
Župan Zlatko Komadina, podsjetio je kako živimo u boćarskom podneblju naglasivši kako u našoj Županiji imamo oko 70 boćarskih klubova. „Svima želim fer i sportsko natjecanje, neka pobijede najbolji“, rekao je Komadina.

Prisegu natjecatelja pročitao je Leo Brnić ponajbolji svjetski boćar i član riječkog Vargona.

Grad Rijeka