Povežite se s namaTradicionalno, riječki proljetni festival službeno je jučer otvoren izložbom „Prijatelji, rockeri, umjetnici – slike i crteži Jerryja Garcije, Boba Dylana i Patti Smith iz kolekcije Voje Šindolića” u Galeriji Kortil.

Izložba predstavlja radove legendarnih umjetnika, glazbenih ikona i najvećih rock zvijezda, a slike i crteži su iz impresivne privatne kolekcije „posljednjeg jugoslavenskog beatnika“, pjesnika, prevoditelja, književnog kritičara i umjetnika Voje Šindolića koji je otvorio izložbu, a u uvodnoj riječi mogli smo čuti i koju crticu o tome kako su spomenuti radovi došli do njega.

Autorica postava je Kristina Barišić, a izložba će se moći pogledati tijekom tjedna trajanja Impulsea, od 27. 3. do 1. 4. 2017., u redovnom vremenu rada Galerije Kortil: radnim danom od 10 do 13 i od 17 do 20 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Nakon otvorenja, posjetitelji festivala glazbeno putovanje nastavili su iza ugla, u klubu Pogon Kulture.

Little Annie (UK) je zagrijala publiku koja je polako popunjavala klub i već rasprodani koncert američkog eksperimentalnog noise benda Swans koji su na Impulse stigli povodom njihove oproštajne turneje.

Frontman benda Michael Gira (vokal, gitara) je u dva i pol sata gotovo neprekinute svirke publiku odveo na nezaboravno, bučno, na trenutke vanzemaljsko, meditativno putovanje.

2. DAN: Tribina i koncert Lovely Quinces u Tunelu

Festival se nastavlja večeras u 19 sati s glazbenom tribinom na temu „Booking: gdje se vidiš za pet godina?“ u Omladinskom kulturnom centru Palach uz goste, „booking veterane“ zaslužne za većinu važnijih glazbenih događanja u regiji:  Vedrana Menigu (Pozitivan ritam, Zagreb), Marija Grdošića (Los Angeles Agency, Zagreb) i Dražena Baljka (Neuro Radnik, Rijeka) uz moderaciju Ede Plovanića.

Večer se nastavlja novom svirkom, ovoga puta u Tunelu uz indie kantautoricu Lovely Quinces s početkom u 21.30 sati. Kapacitet kluba je popunjen no svejedno ćemo ukratko predstaviti našu gošću.

Dunja Ercegović prvi je singl objavila na YouTube-u u ožujku 2012. godine pod nazivom “No Room For Us”. Pod istim imenom objavljuje i svoj prvi EP u rujnu 2013., a nakon prvog oficijalnog spota (u veljači 2013.) pod nazivom “Wrong House”, koji je brzo zaintrigirao domaću publiku, kreće u prve javne nastupe.

Njezinom uspjehu u prilog ide i to što je u posljednje tri godine dijelila pozornicu sa Kurt Vile & The Violetorsima, Omarom Torrezom, Tame Impalom, Morcheeebom, Robertom Plantom, Giant Sandom, na raznim skupovima i festivalima od SXSW-a, Canadian Music Weeka, Indee Week Toronta, pa do Waves of Vienna i sl. U kratkom vremenu koliko je na sceni, Dunja se predstavila s nekoliko klupskih koncerata i američkoj publici, u klubovima u Chicagu, New Yorku, a nastupila je i na Primavera Sound festivalu u Barceloni pred gotovo 5000 ljudi.

U lipnju 2015. izdaje prvi dio albuma “Meet in the Moscow, part one” u digitalnom izdanju s ukupno pet pjesama, nakon čije objave odlazi na europsku turneju sa Giant Sandom i Thurstonom Mooreom. U planovima za 2017. naziru se nove europske turneje i objava drugog dijela albuma. Oba EP-a bit će spojena na istoimeni album, “Meet Me In Moscow”, koji će krajem godine biti objavljen na CD-u i LP-u.

Impulse festival traje do 1. travnja, a programi se odvijaju na sedam različitih lokacija u Rijeci.