Povežite se s nama

Vijesti

Započeo s radom prvi riječki krematorij za dostojanstven oproštaj od kućnih ljubimaca Vet Memoria

Objavljeno

na


Vlasnici kućnih ljubimaca dobro znaju kako je po njihovom ugibanju oproštaj težak i emotivan, a jedan od većih izazova je kako da on bude dostojanstven uz čuvanje sjećanja na vjernog prijatelja i pratitelja.

Zahvaljujući agilnom radu Veterinarske stanice Rijeka sada je u Rijeci po prvi puta moguće izvršiti i uslugu kremiranja uginulih pasa, mački, ptica, kunića i ostalih manjih ljubimaca u prvom riječkom krematoriju za kućne ljubimce “Vet Memoria”. Riječ je o usluzi koja je potpuna novost u široj riječkog regiji, u Istri i na Kvarneru te će pomoći u oproštaju od voljene životinje kroz urnu koju je potom moguće pohraniti na groblju životinja ili čuvati doma.

Postupak se od početne primopredaje do realizacije odvija pažljivo i profesionalno prema pravilima za kremiranje uz podršku veterinara. Prije svega, važno je znati kako je tijelo uginulog kućnog ljubimca moguće predati na svim lokacijama Veterinarske stanice Rijeka ( Klinika Rijeka, Ambulanta Opatija, Ambulanta Mali Lošinj, Ambulanta Krk, Ambulanta Buje). Konačan rezultat postupka je sačuvana uspomena u obliku pepela spremljenog u urnu koja se preuzima u istim ambulantama. Urne potom možete spremiti kod kuće kao trajno sjećanje ili pak odložiti u posebne lokacije za odlaganje urni poput groblja za životinje KD Kozala. Urne i privjeske kao i ostali prikladni asortiman moguće je nabaviti u Veterinarskoj stranici Rijeka.

Kroz rad Veterinarske stanice Rijeka uz znanje i vještine doktora veterinarske medicine,  prije svega nastoji se povećati kvalitetu života kućnih ljubimaca  i produžiti im život i boravak s nama, kao vlasnicima. Ipak, svi smo svjesni da će taj tužni dan doći, kada će biti kraj našeg lijepog druženja, uzajamnog poštovanja i nesebične ljubavi. Iz tog razloga nastala je nova usluga ne bi li makar malo ublažila bol i tugu jer i naši vjerni kućni ljubimci su zaslužili da imaju svoje mjesto vječnog počivališta, da im možete zapaliti svijeću, staviti cvijeće i prisjetiti se sretnih trenutaka provedenih zajedno, jer oni su to itekako zaslužili. Da li je mjesto vječnog počivališta na groblju ili na vašoj komodi to je najmanje bitno, na simboličkoj razini to je druženje koje se nastavlja.

Sve detaljnije informacije o usluzi može se saznati u ambulantama Veterinarske stanice Rijeka, a upite se može uputiti i na mail  krematorij@veterinarska.hr.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže