Povežite se s nama

Sport

Započinje Škola trčanja atletskog kluba Kvarner na stadionu kantrida

Objavljeno

na


U ponedjeljak 3. rujna počinje treća sezona škole trčanja atletskog kluba Kvarner pod vodstvom Zorana Žilića, višestrukog prvaka Hrvatske na srednjim i dugim prugama te trenera srednje i dugoprugaša u Kvarneru. Treninzi se održavaju na stadionu Kantrida tri puta tjedno, a cijena mjesečne članarine iznosi 150 kuna.

Slijedi nekoliko savjeta i smjernica za sve one koji bi i ove sezone htjeli trenirati ili će se pak tek pridružiti…

  1. KOJIM DANIMA SE ODRŽAVAJU TRENINZI?

–  Osnovni treninzi se održavaju ponedjeljkom, srijedom i petkom od 19 sati, a u slučaju da interes za našom školom trčanja bude veći od kapaciteta grupe uvest će se i dodatni termini da bi se treninzi mogli kvalitetno odraditi. Kao i prijašnjih godina, interes je velik, s nama će nastaviti trenirati gotovo svi koji su trčali i prošle godine, ali imamo i puno novih članova. Idealno je da grupa ima 20-ak članova jer je s većim brojem polaznika nemoguće odraditi trening. Svatko od polaznika ima neko pitanje tijekom treninga, a u slučaju velikog broja trkača na jednom treningu nemoguće je kvalitetno raditi. Zato sam rekao na početku da su osnovni termini održavaja treninga ponedjeljak, srijeda i petak od 19 sati, ali i da imamo mogućnost za nove termine.

  1. TKO SE SVE MOŽE PRIKLJUČITI ŠKOLI TRČANJA?

– U našu se školu može uključiti tko god ima želju za trčanjem, vrata su svima otvorena, bez obzira da li su se nekada bavili sportom ili su tek početnici. No, ono što svakome preporučam prije prvog treninga je da obavi pregled kod sportskog liječnika i vidi smije li se uopće baviti trčanjem. Naravno, odlazak kod liječnika nije obavezan, to je prvenstveno moj savjet.

  1. ŠTO OD OPREME TREBA ZA TRENING?

– Najvažnije su tenisice, one su broj jedan, a tu mislim isključivo na tenisice za trčanje.  One moraju biti savitljive i mekane jer će u suprotnom dolaziti do ozljeda. Ostala oprema nije bitna, odnosno ona je stvar izbora svakog pojedinca. Znači, svatko sam odlučuje hoće li trčati u tajicama, trenerci ili kratkim hlačicama. Zimi je pak poželjno imati šuškavac kao zaštitu od vjetra i kiše.

  1. GDJE SE ODRŽAVAJU TRENINZI?

– Devedeset posto treninga se radi na Kantridi jer maksimalno izbjegavam asfalt kao podlogu za trčanje. Istina je da ponekad kad treniram za sebe zbog specifičnosti treninga nemam mogućnosti izbora pa moram trčati na asfaltu, ali ga maksimalno izbjegavam, a to činim i u školi trčanja. Asfalt nije dobar za zglobove i koljena, tu su nabijanja puno veća i nema amortizacije kao što je to slučaj na atletskoj stazi, travi ili šljunčanom putu.

  1. ZAŠTO JE DOBRO UPISATI ŠKOLU TRČANJA?

– Prvenstveno zbog vlastitog zdravlja, ali i činjenice da će se svaki od polaznika bolje osjećati, a garantirano će i bolje spavati. Pitajte bilo kojeg od naših članova da li je to tako. Žene se znaju upisati i jer žele smršavjeti, tako da većinu naših članova čine žene, ali u posljednje vrijeme imamo i dosta muškaraca kojih je u početku bilo jako malo. Prve godine ih je bilo nekoliko, prošle sezone s nama je treniralo njih desetak.

  1. ŠKOLA TRČANJA SUDJELUJE I NA NEKIM UTRKAMA?

– Upravo je to najbolji dio naše škole jer članovi vole ići na utrke i odaziv na njih je velik. Tu nije u pitanju samo natjecanje, već i druženje. Svima nam je nekako najdraži Karlovački cener, iako smo prošle sezone bili i na utrci u Splitu. Ove sezone u planu imamo napraviti korak dalje, a to je otići na neku od inozemnih utrka.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže