Povežite se s nama

Vijesti

“Zašto se ovdje u strogom centru ne uredi novi gradski trg?”

Objavljeno

na
Gradski vijećnik Duško Milovanović uputio je gradonačelniku Marku Filipoviću pisanim putem vijećničko pitanje o površini u strogom centru grada te predložio da se, ukoliko je to moguće, na toj lokaciji uredi novi gradski trg.

“Moje pitanje se odnosi na površinu koja se nalazi u centru grada, okruženu zgradama koje omeđuje ulica Đure Šporera sa sjeverne strane i Užarske s južne, oznake u katastru 4464/1., k.o. Stari grad. U katastarskom operatu se navodi da se radi o čestici u posjedu Grada Rijeke, radi čega i postavljam pitanje gradonačelniku.
Navedena površina se trenutno koristi kao neuređeno parkiralište dok sam mišljenja da bi bila prikladnija namjena gradski trg ili sl. Površina je čak i uređena, uredno popločena, tako da značajna ulaganja i nisu potrebna.

Zamolio bih odgovor na sljedeća pitanja:

Da li se radi o površini koju Grad planski koristi kao parkiralište, te ako da tko ima pravo parkiranja i pod kojim uvjetima,
Ukoliko se ne radi o površini koja bi se trebala koristi kao parkiralište da li je u planu ograničiti ulazak vozilima na predmetnu površinu,
Da li se i kada predmetni prostor planira oplemeniti urbanom opremom te ga koristiti kao gradski trg?
U svakom slučaju, mišljenja sam da ukoliko se radi o površini koja je na upravljanju Gradu Rijeci, mišljenja sam da je primjerenije da se koristi kao javna površina za pješački promet a ne kao parkiralište za osobna vozila.
Naravno, sve navedeno pod uvjetom da je Grad Rijeka i vlasnik predmetne površine.”, navodi se u pisanom vijećničkom pitanju.

Odgovor gradonačelnika Filipovića prenijet ćemo nakon što bude sastavljen i objavljen.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram