Povežite se s nama

Vijesti

Zašto Zračna luka Rijeka propada, dok sve ostale imaju rast broja putnika?

Objavljeno

na
Predsjednik Unije Kvarnera i predsjednik Županijske skupštine PGŽ, Marko Boras Mandić, tijekom Aktualnog sata u uvodnom dijelu sjednice postavio je pitanje županu Zlatku Komadini o Zračnoj luci Rijeka. Tražio je određene ugovore na uvid, kao i odgovor na pitanje zašto sve zračne luke u Hrvatskoj bilježe rast broja putnika, osim riječke.

“Što županija zajedno s Turističkom zajednicom Kvarner čini po pitanju naše zračne luke? Ona je prošle godine jedina u Hrvatskoj bila s negativnim predznakom, sve druge raste, a sve imaju isti oblik vlasništva, odnosno 55 posto država, a 45 posto su lokalne jedinice i županija. Zašto svima uspijeva poput Pule i Zadra, koji idu velikim koracima naprijed, dok Zračna luka Rijeka nazaduje? Vidimo da postoji veliki problem. Imali smo tu puno pokušaja, ali ne vidimo pomake. Molim da mi se dostave ugovori TZ Kvarnera s Croatia Airlinesom i Ryanairom da vidimo koliko uloženi euro znači po sjedalu, odnosno po putniku”, naveo je Boras Mandić u svom pitanju.

Evo što mu je odgovorio župan Zlatko Komadina.

“Od svih suvlasnika Zračne luke Rijeka pomaže im jedino županija kroz Turističku zajednicu Kvarner i ugovara letove u sezoni, a neke i cjelogodišnje kao Croatia Airlines za München. 20 posto proračuna TZ Kvarnera se usmjerava u te linije koje čine 85 posto putnika Zračne luke Rijeka. S druge strane dolazak turista avionom na Kvarner predstavlja samo 2 posto svih turista koji nas posjete, a trošimo 20 posto proračuna TZ Kvarnera. Ponavljam, od svih suvlasnika, jedino županija nešto radi po tom pitanju”, poručio je Komadina.

Boras Mandić je još jednom zatražio odgovor na pitanje zašto sve druge zračne luke imaju rast, a Rijeka ne.

Ovog tjedna zračna luka Rijeka ima ukupno svega šest odlaznih letova: dva za Dubrovnik, dva za Osijek i dva za München.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže