Povežite se s namaNakon 12 godina poslovanja unutar Tower Centra Rijeka, hipermarket Konzum, najveće prodajno mjesto Konzuma u Hrvatskoj, jučer je zatvorio svoja vrata, javlja Novi list.

– Ugovor o zakupu poslovnog prostora u Tower Centru Rijeka istekao je 31. prosinca 2017. godine, a u skladu s planom restrukturiranja ugovor nije produžen, pa je Konzumova trgovina prestala s radom, priopćili su nam jučer iz Uprave Konzuma u kojemu su, na jučer zatvorenom lokalitetu, radila ukupno 93 zaposlenika.

– Svi su prebačeni na nova radna mjesta u Rijeci i okolici sukladno željama zaposlenika i prema mjestu prebivališta, tvrde iz Uprave Konzuma i napominju da je Konzum i dosad svake godine zatvarao dio trgovina u skladu s tržišnim okolnostima te tako optimizirao svoju prodajnu mrežu.

– Ovo zatvaranje ima za cilj povećanje efikasnosti svakog pojedinog dijela kompanije te je sastavni dio procesa restrukturiranja u kojem je veliki fokus stavljen na očuvanje radnih mjesta, poručuju iz uprave ovog posrnulog trgovačkog lanca koji je do prije godinu dana bio magnet za kupce koji su dolazili u Tower Centar Rijeka, a krahom Agrokora posljednjih mjeseci na poprilično praznim policama Konzuma u riječkom Tower Centru oslikavala se cijela situacija Agrokorovog koncerna, da bi posljednjih nekoliko mjeseci ovaj hipermarket ostao i bez blagajnica.

Inače, Konzum je svojedobno potpisao ugovor o zakupu poslovnog prostora hipermarketa u Tower Centru s tvrtkom Coop trgovine i usluge d.o.o., a koja je vlasnik ovog poslovnog prostora, ukupne prodajne površine nešto manje od pet tisuća četvornih metara, izvijestio je Novi list.