Povežite se s nama

Sport

Završen 55. ITF Internacionalni teniski turnir veterana Opatija 2019.

Objavljeno

na


ITF 55. izdanje Internacionalnog turnira veterana Opatija 2019 je za nama. Naš turnir jedan je od najstarijih turnira veterana u svijetu. Iz godine u godinu iz čitavog svijeta, sa svih kontinenata pohode tenisači i tenisačice Opatiju – rekao je u ime organizatora Teniskog kluba Opatija – Miloš Vrenc te ukratko izvjestio o rezultatima i dojmovima s turnira.

“I ove godine bilo je živo na terenima u Gervaisovoj ulici! Preko 100 tenisača i tenisačica iz 23 zemlje svijeta natjecalo se 6 dana u 8 dobnih skupina. Tko prati veteranske turnire zna da su poneki susreti po naboju ravni i ATP turnirima. Bilo je i susreta izvanredne teniske kvalitete, ali najvažnije je jedno pozitivno ozračje i veselje koje redovito prati ovaj turnir. Velik broj igrača redovito dolazi u Opatiju samo radi turnira. Trajanja turnira pratilo je lijepo, ali ekstremno toplo vrijeme. Uz prkos vrućini i najstariji igrači igrali su sa žarom i borbenošću.

Zastupljene su bile 23 zemlje svijeta i sa gotovo svih kontinenata: Australia, Austrija, Belgija, Češka Republika, Španija, Finska, Njemačka, Mađarska, Italija, Japan, Latvija, Litva, Moldavija, Nigerija, Novi Zeland, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Srbija, Turska, USA i Hrvatska. Tenisači su se natjecali u 8 dobnih skupina (+40, +45, +50, +55, +60, +65, +70 i +75), a tenisačice u 4 dobne skupine ( +45, +50, +55 i + 60 ).

Najkvalitetniji susreti bili su oni u grupi 40+ i 45+. U „najmlađoj“ skupini pobjednik je  Zoran Stojanović.

Članovi opatijskog kluba Predrag Marohnić i Marija Kusanović plasirali su se na drugo mjesto. Opatijski bodul Predrag Marohinić izgubio je u finalu u skupini 75+ od Alana Walsh-a iz Australije, a Mare Kusanović u grupi 65+ izgubivši od Marie Elise Marcon iz Italije.

Da opatijski klub ima više pobjednika turnira pobrinuo se Davor Kostelić, koji je u paru sa Manuelom Radicem iz Australije pobjednik skupine 55+. Marija Kusanović u paru sa Mirom Grm iz Slovenije „dogurala“ je do polufinala u skupini 65+.

Najljepši tenis viđen je u susretu Jens Gerlacha i prošlogodišnjeg pobjednika Emila Egerera. Pobjedio je Gerlach u tri seta. U kategoriji 50+ pobjednik je Andrea Mignucci iz Italije, u kategoriji 55+ Marc Minor iz Njemačke, u slovenskom finalu Zmago Tajnšek bio je bolji od Rudia Badelja u kategoriji 60+, a prošlogodišnji uspjeh ponovio je Bruce Barrett iz USA. Antonia Ana Oliver Molinos iz Španije pobjednica je u kategoriji Dame 45+, Rosa Balta iz Mađarske u kategoriji 50+, Jana Gulasova iz Slovačke u kategoriji 55+ i Silvia Reigl iz Austrije u kategoriji 60+.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram