Povežite se s nama


Svečanom dodjelom nagrada i zahvalnica završena je 9. Međunarodna izložba kamelija koja je okupila izlagače iz Italije, Švicarske, Crne Gore i Hrvatske, a koja je privukla više od tri tisuće posjetitelja tijekom tri dana. Izložba je još jednom oduševila ne samo ljubitelje ove biljke i ovog cvijeta, već i one koji su Opatiju pohodili ovog vikenda te posjetili ovaj jedinstveni događaj. Već tijekom nedjeljnog prijepodneva ispunjena je kvota od ispunjavanja 2500 glasačkih listića koje su posjetitelji dobivali na ulazu i njihovim ispunjavanjem odlučivali o najljepšim kamelijama, što je pokazatelj velike posjećenosti i zanimanja koje je izložba izazvala u javnosti.

Izuzetno dobro posjećen bio je i koncert koji se u subotu održao u Zlatnoj dvorani hotela Imperial, a na kojem su publiku oduševili svojim nastupima studenti Muzičke akademije Zagreb, područni odsjek Rijeka, Ivana Miletić, Katarina Toplak i Mateo Žmak, kao i ženska klapa Kamelija. U večeri punoj emocija posebno su bili oduševljeni članovi udruga iz Italije i Švicarske koji su se organizatorima zahvalili na gostoprimstvu napomenuvši da se kućama vraćaju prepuni lijepih utisaka iz Opatije i Hrvatske.

Brojna događanja tijekom vikenda doživjela su svoju kulminaciju svečanom dodjelom priznanja najboljima, a Umjetnički paviljon Juraj Šporer još je jednom publika ispunila do posljednjeg mjesta kako bi pljeskom nagradila najbolje uzgajivače. Uz zvuke harmonike dr. Mihalja Ivkovića, poneki stih i pljesak svim nagrađenima, predsjednica Udruge ljubitelja kamelija u Opatiji gđa. Antonija Cvetković je uspješno vodila svečanu dodjelu priznanja, a samu svečanost je zahvalom svima zaključio opatijski gradonačelnik g. Ivo Dujmić koji se zahvalio organizatorima, sudionicima, publici i dragim gostima na još jednom izvrsnom izdanju ove manifestacije.

Popis nagrađenih:

Dječji radovi – osnovne škole 1. do 4. razred
1. nagrada: VANNA ZRINŠĆAK, 1. razred OŠ Veprinac
2. nagrada: DEA PIVOTTI, 4c razred OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija
3. nagrada: JOSIPA GRČEVIĆ, 3. razred PŠ Ičići

Dječji radovi – osnovne škole 5. do 8. razred
1. nagrada: LAURA JURIĆ, 8b OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija
2. nagrada: KARLA MATIJEVIĆ, 7a OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija
3. nagrada: EMILI ŠEBELJA, 8c OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija

Nagrada stručnog ocjenjivačkog suda – slike grma
1. nagrada: ĐURĐICA BARIŠIĆ
2. nagrada: TUDOR MARČETIĆ
3. nagrada: INES KOMEL

Nagrada stručnog ocjenjivačkog suda – slike cvijeta
1. nagrada: DENIS PAVALEC
2. nagrada: MERI BOLE LUKIĆ
3. nagrada: ENI OLAS

Najljepši cvijet:
1. nagrada: LIDIJA ŠAFTIĆ
2. nagrada: MIRJANA MENDRILA
3. nagrada: ROMANA ŽIC – HORVAT

Posebne zahvale dobili su: OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija, Grad Opatija, Hotel Mozart Opatija, Kuća zelenog čaja Zagreb, dr. Mihalj Ivković te gđa. Cvijeta Juranović – opatijska Dama s kamelijama.

9. međunarodna izložba kamelija završila je upravo onako kako je i počela: svečano, uz glazbu i dobro raspoloženje, a organizator je goste darivao šalicama i čajevima. Vikend kojeg će zasigurno pamtiti svi oni koji su izložbu posjetili ili u njoj sudjelovali te novi članovi koji se učlanjuju u udrugu, najavljuje svijetlu budućnost kako ove manifestacije tako i uzgoja kamelije, simbola Opatije i jednog od najljepših i najcjenjenijih svjetskih cvjetova.