Povežite se s nama

Vijesti

Završena investicija obnove fasade i krova sportske dvorane OŠ Klana

Objavljeno

na


Zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Edita Stilin, u pratnji načelnice Općine Klana Željke Šarčević Grgić i ravnateljice škole Jelene Grbčić Samardžić, obišle su OŠ Klana povodom dovršetka sanacije fasade i limenih krovova školske sportske dvorane.

Uz čišćenje ostataka stare fasade i žbukanja, izvedeni su radovi hidro i termoizolacije, nakon čega je napravljena završna obrada fasade. Izvođač radova je građevinska tvrtka Almes d.o.o., a vrijednost investicije iznosi 741 tisuća kuna koju je u ukupnom iznosu osigurala Primorsko-goranska županija. Općina Klana financirala je zamjenu stolarije toplog mosta koji spaja školu s dvoranom te poslove nadzora radova.

„Primorsko-goranska županija ukupno je uložila pet milijuna kuna u školu, a sanacija fasade i limenih krovova spotske dvorane posljednja je u nizu investicija kojom se doprinijelo energetskoj učinkovitosti“, rekla je zamjenica Medarić te najavila nastavak ulaganja u obnovu unutrašnjosti dvorane.

Pročelnica Stilin dodala je kako je ove godine u planu i zamjena centralnog grijanja u vrijednosti 200 tisuća kuna te se osvrnula na standard u školama kojima je PGŽ osnivač. „PGŽ je osnivač 66 ustanova, a vodi brigu o investicijskom održavanju i kapitalnim projektima za 160 objekata. OŠ Klana jedan je od njih, a standard u osnovnim školama kojima je PGŽ osnivač iznimno je visok, posebno i na našim otocima, Gorskom kotaru i riječkom prstenu“, rekla je pročelnica Stilin i dodala kako OŠ Klana bilježi porast broja učenika, a pozitivan trend primjetan je i na razini županije koja ove školske godine broji čak 35 prvašića više.

Ravnateljica Jelena Grbčić Samardžić zahvalila se PGŽ-u i resornom Odjelu na dobroj suradnji te podsjetila na prethodna ulaganja Primorsko-goranske županije. „PGŽ je više puta ulagala u objekt dvorane pa je tako obnovljena stolarija, potom krov, a u posljednje četiri godine Županija je financirala investicijske radove na sanaciji krova, unutrašnjih prostora i ulaza u školu i nabavu kombi vozila“, istaknula je ravnateljica.

Načelnica Željka Šarčević Grgić navela je da porast broja učenika opravdava investicije u školu Klana koju u školskoj 2020/2021. godini pohađa 120 učenika. Dodala je da Općina ulaže u skladu s mogućnostima te je protekle četiri godine financirala produženi boravak, vozača kombija i stipendije za izvrsnost, a s ciljem poticanja nataliteta i nad standarda za učenike.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže