Povežite se s nama

Vijesti

Završena sanacija krova OŠ Klana, uskoro će dobiti i kombi za prijevoz učenika

Objavljeno

na
Osnovna škola Klana nedavno je proslavila 50. godišnjicu škole te 175. obljetnicu školstva u Klani te su župan Zlatko Komadina i načelnica Općine Klana Željka Šarčević Grgić posjetili školu povodom dovršenja radova na krovu zgrade. Za radove na sanaciji krova, Primorsko-goranska županija izdvojila je 700 tisuća kuna. Također, Županija je dodatno financirala stolariju škole u iznosu od 600 tisuća kuna, a prošle godine i sanaciju kotlovnice.

“175 godina školstva u Klani zaslužuje barem da imaju krovove koji ne prokišnjavaju te smo morali učinit sve da djeci bude ugodno,” istaknuo je župan Komadina te za iduću godinu najavio kupnju školskog kombija kojim će se osigurati prijevoz za učenike iz okolnih mjesta, a iskoristio je priliku i da najavi skoro otvorenje škole u Puntu.

Ravnateljica Jelena Grbčić Samardžić uzvanike je povela u obilazak škole Klana, a potom su župan i načelnica posjetili i Dječji vrtić „Maza“ koji se nalazi u neposrednoj blizini.

2015. godine škola je ušla u prvu fazu pilot projekta “e-Škole : Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)” čiji je cilj razvoj sustava digitalno zrelih škola u kojima adekvatna uporaba informacijske i komunikacijske tehnologije doprinosi učinkovitom i transparentnom upravljanju školom, razvoju digitalno kompetentnih nastavnika spremnih za inoviranja vlastitih pedagoških praksi te razvoj digitalno kompetentnih učenika konkurentnijih na tržištu rada te spremnijih za nastavak školovanja.

Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin najavila je prilikom obilaska škole u Klani nova ulaganja u području školstva. Rekonstruirat će se zgrada OŠ Jelenje-Dražice i izgraditi nova školska sportska dvorana, dogradit će se zgrada OŠ „Dr. Andrija Mohorovičić“ Matulji, u tijeku je projektiranje zgrade OŠ Marinići, a pred građevinskom je dozvolom projekt dvorane Medicinske škole u Rijeci i Učeničkog doma. Završava se energetska obnova 8 objekata, a za iduću godinu planira se energetska obnova OŠ Viktora Cara Emina Lovran te projekt dogradnje OŠ Ivana Rabljanina Rab.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram