Povežite se s nama

Vijesti

Završila energetska obnova lovranske škole vrijedna 5,5 milijuna kuna

Objavljeno

naŽupan Zlatko Komadina sa suradnicima i načelnik Općine Lovran Bojan Simonič obišli su u petak osnovnu školu „Viktora Cara Emina“ u Lovranu na kojoj su dovršeni radovi energetske obnove vrijedni 5.479.935,55 kn, u čemu je PGŽ sudjelovala s 1,9 milijuna kuna, a Općine Lovran sa 600.000,00 kn.

“Važnost ovog projekta je da su zadovoljni učenici i njihovi učitelji jer zgrade u kojima borave davno su građene i trošile su jako puno energije, a sada su bilježimo uštede od 50 do 70 posto. Sav novac koji se uštedi može se upotrijebiti za druge vannastavne aktivnosti”, rekao je župan Komadina te dodao da je energetska obnova  najveći projekt Županije u školstvu, uključeno je 8 objekata a vrijednost investicije je 40 milijuna kuna.

Resorna pročelnica Edita Stilin istaknula je da je ovo generacijski projekt obnove škola i sportskih dvorana u Primorsko-goranskoj županiji. “Danas smo došli do kraja, svi objekti su završeni, a ova škola u Lovranu bila u najgorem stanju sa energetskim certifikatom . Nakon završenih radova škola ima energetski certifikat B i ovim se putem zahvaljujem svima koji su sudjelovali”.

Naglasila je u ovoj investiciji PGŽ kroz kreditno zaduženje učestvovala sa 16 milijuna kuna, no za djecu se isplati zadužiti, zaključila je Stilin. Lovranska osnovna škola prema riječima ravnateljice Ive Herceg sada ima puno bolje uvjete za rad.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Drive in party na Kantridi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram