Povežite se s namaS današnjim danom, 9. travnja, završava rekordno duga skijaška sezona na Platku, a tim povodom oglasili su se iz Goranskog sportskog centra, koji upravlja tim sve popularnijim izletištem.

“Sezona je započela 02.12.2017. godine, čim su se stvorili uvjeti za otvaranje skijališta, gdje je Goranski sportski centar d.o.o. promptno djelovao, te otvorio širom vrata ljubiteljima skijanja. Radilo se, prema snježnim uvjetima, bez praznoga hoda, te su se ostvarili izvanredni rezultati. Odrađeno je 100 skijaških dana, rekord nad rekordima, još nezabilježen u novijoj hrvatskoj povijesti skijališta Platak. Za to vrijeme Platkom je prošlo oko 88.000 posjetitelja iz raznih krajeva Hrvatske i iz inozemstva, gdje je potrebno istaknuti sve veći broj slovenskih skijaša koji vole dolaziti na Platak.

Osim svakodnevnog skijanja i sanjkanja, svaki utorak i petak, kad su dozvoljavale vremenske prilike, održavalo se noćno, te četvrtkom dnevno-noćno skijanje. Uz ove aktivnosti, tijekom ove zimske sezone bilježimo i izvanredan događaj, 1. Prvenstvo Hrvatske u odbojci na snijegu u Ž i M konkurenciji, koje je bilo izuzetno popraćeno. Nadalje, poznati proizvođač skija „Elan“ u dva navrata je imao na Platku prezentaciju svojih najnovijih modela skija.

Održano je skijaško prvenstvo Hrvatske za mlađe uzraste – djevojčice i dječake, kadetkinje i kadete. Bilježimo i iznenadni posjet kineske Olimpijske delegacije na Platak i druženje s budućim organizatorima zimskih olimpijskih igara- Peking 2022. godine. Svoje skijaško prvenstvo na Platku održale su neke slovenske općine i mnoge škole svoj sportski dan. 

platak

Sve u svemu na Platku se događalo svakodnevno puno lijepih stvari, gdje je zimska sportska rekreacija bila svima dostupna, te se ovim sadržajima Platak profilirao kao nacionalni centar sporta i rekreacije.

Za ovaj odličan rezultat zahvaljujemo se, prvenstveno, svim našim cijenjenim posjetiteljima koji su vjerno pohodili Platak, vrijednim djelatnicima Goranskog sportskog centra d.o.o. koji su dali maksimum, unutar svojih mogućnosti, da su staze bile gotovo svakodnevno spremne, županijskoj upravi za ceste koji su brinuli za prohodnost ceste prema Platku, ugostiteljima koji su pružali kvalitetne usluge svim posjetiteljima, medijima koji su profesionalno i na vrijeme izvještavali javnost, te iznad svega veliko hvala Primorsko-goranskoj županiji koja ulaže velike napore za razvoj Platka i na taj način nam omogućila da svi skupa ostvarimo ovaj odličan rezultat. Hvala svima.

Od sutra se okrećemo prema proljetno-ljetnoj sezoni gdje vas, opet sve skupa, pozivamo na brdo uživanja koje vas čeka naravno opet na Platku”, poručuju iz GSC-a.