Povežite se s nama


Na plaži Ploče ispred Bazena Kantrida proteklog vikenda održan je prvi Watersport Festival, kojim je obilježen Europski dan vodenih sportova. Plaža, koja se četvrtu godinu zaredom može pohvaliti plavom zastavom, tijekom trodnevnog festivala udomila je sve one željne dobre zabave, vodenih sportova i natjecanja.

Na otvorenju manifestacije, na kojem su nastupile sinkro plivačice kluba Primorje AquaMaris, gradonačelnik Vojko Obersnel istaknuo je kako vjeruje da će manifestacija prerasti u tradicionalnu osobito zato što se događa uz more i na moru. Pozdravivši ideju organizatora, svima je zaželio dobru zabavu.

Unatoč kiši koja je prekinula prvi dan održavanja manifestacije, te preselila večernji dio subotnjeg programa na nedjelju, druga dva dana pratilo je sunčano vrijeme. Blackminton – speed badminton koji se odigravao u mraku, SUP polo, Stand Up Paddling, “divlja” vaterpolo ligu, samo su neki od sportova i atrakcija koje su se mogle vidjeti, ali i isprobati. Naime, na festivalu vodenih sportova posjetitelji su mogli su uz pomoć instruktora besplatno isprobati sportove, a ljubitelji adrenalina imali su priliku po pristupačnim cijenama okušati se na Jet Skiju i Flayboardu.

Održano je i natjecanje u sportskom ribolovu po modelu ulovi pa pusti, manifestacija “Homo si plivat” u kojoj je u organizaciji Kluba daljinskog plivanja Primorje sudjelovalo 130 natjecatelja, kao i mini triatlon u organizaciji triatlon kluba Matulji. Dio programa održavao se i na bazenu Kantrida, poput prezentacije plivanja i skokova u vodu. Watersport su pratili i spasioci Spasilačkog kluba Posejdon te mali spasioci Društva Crvenog križa, koji su održali pokazne vježbe spašavanja iz vode i reanimacije na lutkama.

Za dobru glazbenu podlogu tijekom tri dana pobrinuli su se DJ Ivo Glavić i Simon Pušta ploče, dok su na pozornici novog lista sve prisutne u nedjelju zabavljali fantastične djevojke Pinky & the Brain te genijalni Sarah Connor & Terminatori (u kojima je vokal Božidarka-Matija Čerina, popularna Bogica iz showa Voice).

Festival, koji se održao od 20. do 22. lipnja, organizirala je agencija KLIK Marketing uz potporu Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Turističke zajednice grada Rijeke, Turističke zajednice Kvarnera, Županijskog sportskog saveza i Riječkog sportskog saveza.

Grad Rijeka