Povežite se s nama

Crna kronika

Žena u PGŽ-u prijavljena zbog nebrige o vlastitoj djeci koja su na kraju činila kaznena djela

Objavljeno

na

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske, protiv hrvatske državljanke (1978.) zbog osnova sumnje na počinjenje tri kaznena djela povrede djetetovih prava po Kaznenom zakonu, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja okrivljenice.

Postoji osnovana sumnja da je 42-godišnjakinja od 15. rujna 2019. do danas, u jednom gradu na području Primorsko-goranske županije, grubo zanemarila svoje roditeljske dužnosti podizanja, odgoja i obrazovanja u odnosu na troje maloljetne djece (2009., 2005. i 2004.).

Osnovano se sumnja da nije vodila brigu niti je poticala djecu na izvršavanje školskih obaveza i odlazaka na svakodnevnu nastavu, niti se odazivala na osobne informacije i roditeljske sastanke uslijed čega su djeca ponavljala razrede osnovne škole te su se uslijed odgojne zapuštenosti odala činjenju kaznenih djela zbog čega su intervenirale stručne službe i djelatnici nadležnog centra za socijalnu skrb s kojima okrivljenica nije surađivala te je odbila realizaciju smještaja i boravka jednog djeteta u stručnu ustanovu. Općinski sud u Rijeci je u odnosu na dijete (2005.) odredio privremenu mjeru smještaja u nadležnu instituciju radi njegove zaštite od daljnjeg ugrožavanja njegovog razvoja.

Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram