Povežite se s nama

Vijesti

Zima do četvrtka, zatim povratak u proljeće

Objavljeno

na


Proteklih smo tjedan dana svjedoci jednog od jačih zahladnjenja u novijoj povijesti meteorologije na ovim prostorima, iz ljetnih smo temperatura kroz dan dva ušli u zimske, a one su se zadržale te i dalje hlade ne samo ovo područje nego i veći dio kontinenta!

Nažalost zbog uranjenog „ljeta” u dobrom dijelu Europe pa i kod nas većina vegetacije se probudila i procvjetala gotovo mjesec dana prije svojih uobičajenih termina, a nakon ovakvog temperaturnog pada mnogi su predjeli zabilježili jutarnje minuse i mraz koji je nažalost ostavio štete po poljoprivredu, osobito voćarsku! Neupitno je kako bi cijene takvih proizvoda u narednom periodu mogle porasti, a ljudi ostaju još jednom nemoćni protiv prirode (klime) koju smo si sami stvorili, javlja RiMeteo.

Spas u zadnji čas stiže od sredine tjedna kada se očekuje postepeni porast temperature prema kraju mjeseca, a jedino je dobro u cijeloj ovoj prići da se suša zaustavila te naredni period ne donosi dugotrajnu stabilizaciju u vidu oborina.

Detaljna prognoza vremena za PGŽ

Danas (utorak) do kraja dana oblačno uz povremene slabe i umjerene oborine, a lokalno može iti i pljuskova. U Gorskom kotaru će padati slab do umjeren snijeg iznad 700 m.n.v. uz stvaranje novog snježnog pokrivača, a navečer bi se snježna granica mogla spustiti do 500 m.n.v.. Ukupno bi moglo pasti 5 – 30 mm kiše na Kvarneru i novih 5 – 15 cm snijega u Gorskom kotaru. Snijeg je izgledan i na Učki i Ćićariji iznad 800 m.n.v.. Puhat će bura umjerena, na istoku Kvarnera i jaka bura s olujnim udarima do popodne, a zatim okretanje na slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak. Dnevne temperature na Kvarneru 7 – 12°C, a u Gorskom kotaru 0 – 5°C.

Srijeda još do popodne oblačno uz povremenu slabu do umjerenu kišu, u gorju iznad 500 m.n.v. snijeg, a zatim do kraja dana na Kvarneru oblačno uz tek lokalne oborine, a u Gorskom kotaru uz slab povremen snijeg. Ukupno bi moglo pasti 1 – 20 mm kiše na Kvarneru i 1 – 5 cm snijega u gorju. Puhat će slaba do umjerena bura, popodne u jačanju dok u Gorskom kotaru slab povremen sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura na Kvarneru 5 – 10°C, lokalno u zaleđu do 2°C, a u Gorskom kotaru -1 do 3°C. Tijekom dana na Kvarneru 7 – 12°C, a u Gorskom kotaru 0 – 5°C.

Četvrtak do jutra još oblačno, a lokalno su moguće oborine ponajprije na jugu Kvarnera i u gorju koje bi bile u obliku slabog snijega. Zatim djelomično razvedravanje, no sredinom dana ponovno uz porast naoblake, a lokalno nije isključena ni mogućnost za kratkotrajnu oborinu. Popodne nastavak razvedravanja te će se vedro zadržati do kraja dana. Bura će biti u slabljenju, osobito od sredine dana kada će puhati tek slabo do umjereno, u gorju slab povremen sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura na Kvarneru 4 – 9°C, a u Gorskom kotaru od -3 do 2°C. Tijekom dana na Kvarneru 10 – 15°C, a u Gorskom kotaru 2 – 7°C.

Petak veći dio dana uz umjerenu naoblaku, na Kvarneru uz duža sunčana razdoblja, a lokalno nije isključena ni mogućnost za kratkotrajnu kišu ili pljusak ponajprije u zaleđu Rijeke ili gorju. Puhat će slabo do umjereno jugo i istočnjak. Jutarnja temperatura na Kvarneru 5 – 10°C, u zaleđu Rijeke lokalno do 2°C, a u Gorskom kotaru -2 do 3°C. Tijekom dana na Kvarneru 12 – 17°C, a u Gorskom kotaru 7 – 12°C.

Vikend u znaku stabilnog vremena, uz umjerenu visinsku naoblaku može biti i duljih sunčanih razdoblja. Vjetar slab južnih i istočnih smjerova. Jutarnje temperature na Kvarneru 7 – 13°C, u Gorskom kotaru 5 – 10°C. Dnevne vrijednosti na Kvarneru 17 – 24°C, a u Gorskom kotaru 11 – 17°C.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže