Povežite se s namaU utrku za gradonačelnika Grada Rijeke ušao je još jedan kandidat. Andrej Briščik, voditelj Kluba mladih i gradski vijećnik bit će kandidat koalicije Akcije mladih i Živog zida na predstojećim lokalnim izborima. Njegova kandidatura objavljena je na jučerašnjoj konferenciji za novinare koja se održala u prostorijama Saveza udruga mladih. Pred predstavnicima medija našli su se predsjednici Akcije mladih i Živog zida: Vjekoslav Rubeša i Ivan Vilibor Sinčić koji su dali bezuvjetnu podršku Briščiku.

Koaliciju ovih dvaju antirežimskih stranaka odnosno njezin programski dio na pressici su nazvali “Alternativa za Rijeku”. Briščik je naveo osnovne smjernice svog programa: izgradnja vrtića za svu djecu pod jednakim uvjetima, olakšice poduzetnicima, razvoj Riječke rivijere i kapitaliziranje bogate riječke povijesti. Kritizirao je i dosadašnju vlast te ukazao na probleme koji tište mlade.

“Već 25 godina živimo u gradu bez alternative, koji stagnira i nema viziju kako krenuti naprijed. Već 25 godina iste strukture upravljaju gradom koji ne teče, nego stoji. Mladi iz njega odlaze, ne zbog toga što ne vole svoj grad ili ne žele u njemu živjeti, nego zbog toga što ne mogu naći posao, nemaju mogućnost osigurati stan ni vrtić za svoju djecu”, rekao je Briščik na konferenciji.

Andrej Briščik na proteklim je parlamentarnim izborima kao kandidat koalicije «Jedina opcija» osvojio 1029 preferencijskih glasova iako se nalazio na posljednjem mjestu kandidacijske liste. Bit će mu to svojevrsni kapital za skorašnju političku borbu. Iako to na konferenciji nije najavljeno, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika ispred koalicije AM-ŽZ bit će Anet Trope, dok se ime drugog zamjenika još ne zna.

Predsjednik Akcije mladih Vjekoslav Rubeša samo za naš portal izjavio je: “Već dulje vrijeme Akcija mladih se zalaže za zajednički nastup oporbe u Rijeci. Međutim ostali smo usamljeni u tom nastojanju, kako je dobar dio oporbe ušao u pregovore s Obersnelom. Odlučili smo presjeći stvar i ponuditi vlastitog kandidata, s obzirom na to da smo u ovom gradu očito postali jedina prava alternativa. Na žalost, već dulje vrijeme se u medijima provlači teza da Obersnelu nema alternative i ‘nema nitko bolji’. Ne samo da bi svatko bio bolji od ovoga što imamo, već je Andrej Briščik izuzetno kvalitetan kandidat. Radi se o mladom čovjeku koji je izuzetno sposoban i marljiv, zapažen po predanom radu, kako u udrugama civilnog društva tako i u Akciji mladih, a najpoznatiji je sigurno kao voditelj izuzetnog projekta Kluba mladih Rijeka. Drago mi je da je i Živi zid, s kojim smo ostvarili kvalitetnu suradnju na parlamentarnim izborima, prepoznao našu ulogu i snagu u Rijeci i podržao našeg kandidata u zajedničkom izlasku na izbore u Rijeci.”