Povežite se s nama

Vijesti

Živi zid: Nova parkirna mjesta u Strossmayerovoj su teška sramota, tražimo ostavke odgovornih

Objavljeno

na

Foto: Milan BanicU Strossmayerovoj ulici ovog su tjedna označena nova parkirna mjesta koja će biti pod naplatom, a mnogi su uočili kako iscrtane linije zauzimaju i značajni dio nogostupa za pješake.

Živi zid odlučio je reagirati jer smatra kako u ovom slučaju postoje brojne nepravilnosti.

“Živi zid Rijeka ovim putem želi ukazati na velik broj nepravilnosti prilikom označavanja parkirnih mjesta koja su van svake pravilnosti struke i u skladu sa sigurnosti cestovnog prometa.

Gledajući s aspekta struke, ovo je veliki prekršaj za sve one koji su svoj potpis stavili na ovaj projekt. Ovakav način povećanja parkirališnih mjesta je nedopustiv i ovim putem osuđujemo sve koji su dali zeleno svjetlo za izvedbu navedenog. Kao što možete vidjeti na navedenoj lokaciji, uzurpiran je nogostup i smanjen je prostor za pješake koji ga svakodnevno koriste. Gledajući s aspekta sigurnosti cestovnog prometa, u ovom slučaju je ona u potpunosti smanjena. Prvobitno, (kao što smo već spomenuli) ugroženi su pješaci (dječja kolica, osobe s invaliditetom, itd.) koji koriste nogostup. Naglasak je i na ugrozi vozača. U trenutku kada budu parkirali svoja vozila, iz istih će izlaziti na kolnički trak. Kod ovakvih i sličnih projekata, potrebno je ostaviti prostora za one koji istupaju iz vozila.

Pozivamo sve odgovorene, od Vijeća Mjesnog odbora koji nije reagirao, do nadležnih koji su izveli ovaj projekt kao i gradonačelnika Grada Rijeke. Gospodo, ovo što Vi radite je teška sramota. Isto pokazuje da Vas uopće nije briga za ljude i njihovu sigurnost.

Rješenje je trebalo biti vrlo jednostavno. Potrebno je bilo napraviti sljedeće: proširiti dimenzije kolničkih trakova, ucrtati uz nogostup punu uzdužnu crtu i postaviti veće rubnjake kako bi se povećala sigurnost nemotoriziranih sudionika u prometu.

Iz Rijeka prometa su u izjavi za medijima iznijeli sljedeće:” Na navedenoj su lokaciji vozila bila nepropisno parkirana”. Ucrtavanjem oznaka na kolniku više nema nepropisnog parkiranja, nego se vrši legalna naplata na istom mjestu gdje se nedavno nepropisno parkiralo.

Ovim putem, još jednom, osuđujemo ovakav način rada i tražimo da sve odgovorne osobe podnesu ostavke”, poružuju iz Živog zida.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže