Povežite se s nama

Vijesti

Živi zid: Veselili smo se parku za pse u Kastvu, ali doživjeli smo razočaranje

Objavljeno

na
Članovi Živog zida u Kastvu nisu potpuno zadovoljni novim parkom za pse, a tim povodom oglasili su se priopćenjem koje u cijelosti prenosimo:

“Na facebook stranicama 10. listopada mogli smo vidjeti kako se Grad Kastav hvali napravljenim parkom za pse. Spominju tako da je park za pse veličine 300 metara kvadratnih – ako je i toliko.

Na 10. sjednici gradskoga Vijeća Grada Kastva održanoj 27. lipnja 2018., govorilo se o park za pse, njegovoj veličini, kao i iznosu koju će biti utrošen iz proračuna.

Kao što u prilogu e-maila koji Vam dostavljam, možete vidjeti, kako se prvobitno radilo o veličini cca 400 metara kvadratnih, te o iznosu od 160.000 kuna, nikako ne možemo progutati to, dali je iznos usklađen s kvadraturom.

Veliki je upitnik kada razmišljamo i gledamo gdje su sredstva potrošena, ne samo kod nas živozidaša, već i kod relativno velikog broja građanki i građana. Radi se o nekoliko igrala, dvije klupe, nekoliko kubika pjeska i žici oko parka.

Mi smo jako sretni i zadovoljni što u Gradu Kastvu konačno postoji park za pse, ali smatramo da je on alibi izgrađen – evo vam park za pse, a to kako će izgledati, koliki će biti, dali će zadovoljiti sadržajno?…to su pitanja koja nisu uzeta u obzir pri projektiranju istog.

Osim iznosa i kvadrature želimo naglasiti i slijedeće:

  • Prije ulaza u park postoje pravila, pravila bi se trebala poštovati od strane vlasnika pasa. A što ako se ona niti ne mogu ispoštovati jer to što se od njih traži je nemoguće, jer to ne postoji… Piše – psi ulaze u predprostor na povodcu koji se tamo uklanja te se u park ulazi obavezno bez povodca. Predprostor nije ograđen tako da vlasnik i pas već budu u parku, a odvojeni prostorom od žice. Nitko od nadležnih nije pogledao ostale projekte i igrališta za pse koji su izgrađeni ne samo u našoj Županiji, već i šire.
  • Naglasili su: Zabranjeno je donošenje bilo kakve hrane u park. To pravilo tko god je napisao nikada nije imao psa. To je po našem mišljenju glupost. Naravno da nitko neće donositi biftek u park, pa tu se radi o kolačićima i sl. hrani.
  • Koš za izmet od pas je previše mali, te na jednoj od slika možete vidjeti vrećice sa izmetom od pasa porazbacane po stepenicama. Bilo je potrebno više voditi računa o načinu odlaganja otpada, tj. vrećica sa izmetom.

Veliki naglasak želimo staviti i na osobe sa invaliditetom. Uz park za pse napravljen je dodatni parkirališni prostor, na kojemu se nalaze i dva mjesta za osobe sa invaliditetom. Pitanje je vrlo jednostavno – kako postoji mogućnost da se tako nešto izvede, a na ulazu u park se ZABORAVI napraviti rampa za osobe sa invaliditetom.

Nekolicina građana nas je kontaktirala vezano za rampu za invalide, njih desetak na površno i nikako napravljenom parku, dok nam je nekolicina rekla da ga neće niti koristiti. Neki su očigledno ljuti i/ili isfrustrirani zbog njegovog stanja, kao i na osobe koje su odlučivale o projektu.

Članovi Živog zida Kastav veselili su se, kao i naše sugrađanke i sugrađani što će konačno nakon nekoliko godina apeliranja prema gradu, biti izgrađen park za pse. Nakon izgradnje, uz desetke građanki i građana doživjeli smo razočarenje. Molimo da se u buduće projekti, nevezano sada za park za pse, izrađuju bolje i kvalitetnije. Neka se osobe koje rade na njima više uključe u sadržaje, neka zahvate cijelu problematiku i sve ono što bi bilo nužno potrebno”, ističu iz Živog zida.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram