Povežite se s nama

Crna kronika

Zlatarnicu u Rijeci opljačkali su beskućnici, jedan je već bio u zatvoru zbog ubojstva

Objavljeno

na

U Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci su, po primitku kaznene prijave Policijske uprave primorsko-goranske protiv dvojice hrvatskih državljana (1971. i 1980.), provedene dokazne radnje njihova prvog ispitivanja zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništava iz čl. 230. st. 1. i 2. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da su dvojica osumnjičenika 9. rujna 2020. u popodnevnim satima ušli u jednu urarsko-zlatarsku radnju u Rijeci, maskirani zaštitnim medicinskim maskama i sunčanim naočalama, te vlasnika radnje bez povoda počeli udarati rukama i nogama, a zatim su ga srušili na pod i uz prijetnju nožem uzeli mu novac iz novčanika. Osnovano se sumnja da su ga potom vezali te da su iz radnje uzeli razni zlatni i srebrni nakit čime su si pribavili protupravnu imovinsku korist od oko 120.000 kuna.
Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Rijeci prijedlog da se u odnosu na obojicu osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti da bi mogli utjecati na iskaze svjedoka tijekom istrage, kao i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (čl. 123 st. 1. t. 2 i t 3. Zakona o kaznenom postupku), javlja riječki DORH.

Neke dodatne informacije otkriva Novi list: Iza razbojničkog prepada na zlatarnu u Krešimirovoj ulici stoje stari znanci policije i pravosuđa, trenutno riječki beskućnici, 49-godišnji Alen Kopf i 40-godišnji Dario Ivanković. Radi se o višestruko osuđivanim osobama i to za niz kaznenih djela. Kopf je tako i odslužio dugogodišnju zatvorsku kaznu zbog  ubojstva na mah, a u svojoj “karijeri” već je osuđivan zbog razbojništava i krađa. Ivanković također zbog razbojništava i krađa, kao i nanošenja tjelesne ozljede i nasilja u obitelji.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram