Povežite se s nama


Članica atletskog kluba “Kvarner” s naše Kantride iznenadila je svijet fantastičnim rezultatom u Brazilu na Olimpijskim igrama te je osvojila zlatnu medalju u bacanju koplja.

Sara Kolak osvojila je olimpijsko zlato, peto za Hrvatsku na Igrama u Riju, nakon što je u finalu bacanja koplja drugi put u dva dana popravila osobni i hrvatski rekord koji sada iznosi 66.18 metara.

Sara je u prvoj seriji bacila 60,89 metara što je bilo dovoljno za sedmo mjesto. U drugoj seriji bacila je preko 62,95 metra i skočila na peto mjesto. Sjajan rezultat hrvatske atletičarke nastavio se i u trećoj seriji gdje je bacila još pet centimetara dalje i izborila nastup u sljedeće tri serije u koje prolazi osam najboljih. U četvrtoj seriji Sara je drugi put u Riju srušila hrvatski rekord i sa 66,18 je preuzela vodstvo! U petoj i šestoj seriji konkurentice joj nisu došle blizu i 21-godišnja Hrvatica ostvarila je senzacionalni uspjeh.

Tim je hicem za metar i 26 centimetara nadmašila do tada vodeću Južnoafrikanku Sunette Viljoen koja se više nije uspjela približiti senzacionalnoj Ludbrežanki.

Svjetska rekorderka Čehinja Barbora Špotakova, koja je mogla postati prva atletičarka s tri uzastopna olimpijska zlata u istoj disciplini, morala se na kraju zadovoljiti brončanim odličjem do kojeg je stigla s prednosšću od samo dva centimetra u odnosu na Poljakinju Mariju Andrejczyk, jedinu koja je u kvalifikacijama prevacila 67 metara, ali taj rezultat nije uspjela ponoviti u finalu.

Time je Hrvatska stigla do drugog atletskog, a ukupno petog zlatnog odličja na Igrama u Rio de Janeiru, a među prvim čestitarima i ona koja joj je dobacila hrvatsku zastavu za pobjednički krug, bila je dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković, javlja Index.hr.