Povežite se s nama

Vijesti

Znanstveno vijeće JGL-a za iskorak u razvoju inovativnih i kompleksnih proizvoda

Objavljeno

na
Znanstveno vijeće JGL-a, kao nezavisno i međunarodno tijelo koje okuplja vrsne domaće i inozemne stručnjake te koje će ojačati znanstveni profil projekata istraživanja i razvoja te farmaceutske kompanije, osnovano je danas. U vijeću je deset međunarodno afirmiranih eksperata iz područja farmakologije, pretkliničkih, kliničkih i regulatornih faza razvoja lijeka, dizajna farmaceutskih proizvoda, sustava i tehnologija dostave lijeka s bogatim praktičnim, regulatornim, kliničkim i industrijskim iskustvom.

– Želimo da JGL bude inovator u razvoju naprednih, diferenciranih proizvoda u naša tri strateška terapijska područja – gripi i prehladi, oftalmologiji i dermatologiji. Paralelno s realizacijom projekta INTEGRA 2020, kojim ćemo objediniti i snažno ojačati  naše istraživačko-razvojne i proizvodne kapacitete, osnivanje Znanstvenog vijeća je dodatni iskorak u razvoju inovativnih proizvoda, kojim stvaramo svoj znanstveno-inovacijski ekosustav. Cilj tog tijela je da, u suradnji s timom JGL-a, usmjerava postojeće i razvija nove ideje za proizvodni i tehnološki portfelj kompanije s čvrstim znanstvenim obrazloženjem – istaknuo je Mislav Vučić, glavni izvršni direktor JGL-a. Dodao je kako je iznimno ponosan zbog spajanja vrhunske znanosti i talenata na današnjem, prvom sastanku u Rijeci, gdje se sinergijskim radom umrežavaju i dijele relevantna, znanstveno utemeljena znanja i ideje te stvaraju preduvjeti za rast konkurentnosti kompanije.

Znanstvenim vijećem JGL-a koordinira dr. sc. Zdravka Knežević, direktorica Znanstveno-stručnih operacija, a koja je i sama sudjelovala u nizu sličnih, globalnih projekata. S više od 30 godina iskustva u području istraživanja i razvoja, registracija te klinike i medicine, početkom ove godine pridružila se ambicioznom timu najveće domaće farmaceutske kompanije.

– Veseli me što baš u JGL-u mogu podijeliti svoje znanje i iskustvo iz međunarodnih kompanija, ali i osnivanjem Vijeća surađivati sa sjajnim timom znanstvenika iz Europe, Velike Britanije, Rusije, Ukrajine, Turske i ostalih globalnih tržišta. Vjerujem da je ovo veliki napredak za JGL i naše timove, ali i za Hrvatsku, jer ćemo moći razvijati nove proizvode u korist naših pacijenata i potreba liječenja koje nam nosi današnji život, a u čemu znanost vodi glavnu riječ – naglasila je Knežević.

Znanstveno vijeće JGL-a čine dr. sc. Jag Ahluwalia, liderica s više od 35 godina iskustva u regulatornim poslovima i kvaliteti, dr. sc. Andreas Bilstein, iskusni znanstvenik, konzultant i generalni direktor tvrtke Ursatec, prof. dr. sc. Henning H. Blume, globalno priznati stručnjak na širokom području biofarmaceutike, prof. dr. sc. Vasil Ivanovič Popovič, cijenjeni ORL kirurg, dječji otorinolaringolog i ORL onkolog u  Ukrajini, prim. dr. sc. Sonja Jandroković, pročelnica Dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije Klinike za očne bolesti KBC-a Zagreb, prof. dr. sc. Stipan Jonjić, redoviti profesor i pročelnik Zavoda za histologiju i embriologiju te voditelj Centra za proteomiku na Medicinskom fakultetu riječkog sveučilišta, prof. dr. sc. Jasmina Lovrić, dekanica Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, prof. dr. sc. Marina A. Mokronosova, voditeljica alergološkog odsjeka prestižne klinike I. I. Mechnikov u Rusiji, prof. dr. sc. Özgen Özer, voditeljica Odjela farmaceutske tehnologije na Farmaceutskom fakultetu sveučilišta Ege u Izmiru, te prof. dr. sc. Vladimir Trkulja, redoviti profesor farmakologije pri Medicinskom fakultetu zagrebačkog sveučilišta.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže