Povežite se s nama

Mozaik

Znoj, aerobik i dobri beatovi – predstava Collectifa ÈS Jean-Yves, Patrick & Corinne ove subote u HKD-u

Objavljeno

na

Nakon odlično primljene predstave Muyte maker u izvedbi Compagnie PLI, Hrvatski kulturni dom na Sušaku pod zajedničkim nazivom Nouvelle vague ugošćuje i drugu predstavu kojom Riječanima i njihovim gostima predstavlja suvremenu francusku plesnu scenu. U subotu 19. listopada s početkom u 20 sati, na pozornici HKD-a nastupa Collectif ÈS s predstavom Jean-Yves, Patrick & Corinne.

Predstava je obavezno štivo za sve poznavatelja suvremenog plesa, ali je vrlo otvorena i publici izvan tog užeg kruga. Jean-Yves, Patrick and Corinne uranja u energiju clubbinga iz 80-ih godina, a može se opisati kao trio za pet izvođača koji je u ulozi izvođenja aktivnosti inspiriranih plagiranjem: copy-pasteom, krađom, prisvajanjem, oduzimanjem, repliciranjem… čime postavlja pitanje kolektiviteta ili tijela u stalnom dijalogu i prilagodbi. Jean-Yves, Patrick and Corinne proizlazi iz konfliktne želje i paradoksa na kojeg nailaze u traženju odgovora na pitanje kako stvarati uz pomoć ideje koja je dijametralno suprotna pojmu stvaranja. Jean-Yves, Patrick i Corinne razmatraju razdoblje generacije koja nije naša, ali koja je ipak utjecala na nas. Doba koje zamišljamo kao vrijeme užitka, kreativnosti, okupljanja: ljudi se susreću da plešu, kreću, uživaju u glazbi Whitney Houston, Georgesa Michaela, Bonnie Tyler, ali i da se znoje, da izbace fizičku energiju aerobikom…

Jean-Yves, Patrick and Corinne dio je programa festivala suvremenog plesa i novog cirkusa Periskop, a u Rijeci gostuje u produkciji HKD-a na Sušaku, čime ova kulturna institucija započinje s ciklusom predstavljanja suvremene europske plesne scene, krenuvši ove godine od francuske scene. Cjelokupni program Nouvelle vague je i svojevrsna najava Spring Forwarda, festivala suvremenog plesa koji će se u sklopu Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture u travnju 2020. godine dovesti 20 predstava i Rijeku učiniti mjestom susreta za preko 80 umjetnika – plesača, koreografa, glazbenika i vizualnih umjetnika. Nouvelle vague nastao je uz potporu Teatroskopa, čiji je osnivač Francuski institut te Ministarstvo kulture i Ministarstvo Europe i vanjskih poslova Republike Francuske.

Ulaznice po cijeni od 80,00 kn u prodaji su online preko sustava mojekarte.hr ili u Dallas Music Shopu i caffe baru Nad Urom te sat vremena prije početka predstave na blagajni HKD-a.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram