Povežite se s nama


Na inicijativu talijanske tvrtke Elifrulija ovih je dana u Zračnoj luci Rijeka održan sastanak na kojem su predstavili svoju ponudu pružanja usluge hitne pomoći unesrećenima suvremeno opremljenim helikopterima.

Baza tvrtke je na aerodromu Ronchi dei Legionari. Na sastanku kojem su uz direktora Zračne luke Tomislava Palalića nazočili i zamjenik župana Marko Boras Mandić te pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, predstavljena je organizacija i mogućnosti helikopterske hitne medicinske pomoći, a Zračnu luku Rijeka vide kao moguću bazu za Sjeverni Jadran.

Kako Hrvatska još uvijek nema civilnu helikoptersku hitnu pomoć, predstavnici Elifrulie spremni su ponuditi i edukaciju hrvatskih liječnika te pokrenuti pilot projekt već ove turističke sezone.

Zamjenik Boras Mandić rekao je kako je PGŽ itekako zainteresirana da u Zračnoj luci Rijeka bude baza takve službe, no naglasio je da odluku o tome hoće li i koga angažirati za usluge helikopterskog prijevoza bolesnih i unesrećenih donosi država odnosno resorno ministarstvo zdravlja.