Povežite se s nama

Vijesti

Zračna luka Rijeka zimi praktički bez letova, ali zato nude uslugu parkiranja aviona

Objavljeno

na
Zračna luka Rijeka odlučila je proširiti poslovnu aktivnost u zimskom razdoblju kad je promet znatno manji nego u ljetnim mjesecima. Brojne zrakoplovne tvrtke, najvećim dijelom one koje se bave charter prometom i iznajmljivanjem zrakoplova, isto tako u zimskim mjesecima imaju znatno manji promet, a za neke od svojih zrakoplova u ovo doba godine nemaju posla. Zrakoplove treba u to vrijeme negdje parkirati, a riječka zračna luka u ovom obliku poslovanja vidjela je svoju priliku. Ovu ponudu iskoristile su dvije zrakoplovne tvrtke, javlja AvioRadar.

Hrvatski zrakoplovni prijevoznik ETF Airways (LI/EZZ) u petak i subotu, 10. i 11. studenog, parkirao je svoja dva zrakoplova Boeing 737-800 koji su bili ljetos u najmu za Transaviju (HV/TRA) u Amsterdamu i Transaviju France (TO/TVF) u Parizu (zračna luka “Orly”). Logistički, Rijeka ima dobru poziciju u Europi pa prema tome već u ponedjeljak, 13. studenog, jedan od zrakoplova odletio je u Beograd kako bi u najmu za Air Serbia (JU/ASL) odradio samo jednu rotaciju iz Beograda za Larnacu i nazad, te se isti dan vratio u Rijeku. Treći zrakoplov letio je ljetos u najmu za talijanskog zrakoplovnog prijevoznika Neos (NO/NOS) i on je od 1. studenog parkiran u Napulju.

Drugi zrakoplovni prijevoznik koji je parkirao u Rijeci čak tri svoja zrakoplova Airbus A320 je letonski Avion Express (X9/NVD). Sva tri njegova zrakoplova doletjela su u subotu, 11. studenog, u Rijeku iz Antalyje, gdje su ljetos bili iznajmljeni turskom zrakoplovnom prijevozniku SunExpress (XQ/SXS).

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže