Povežite se s namaGrad Opatija i Hrvatski košarkaški savez dan prije odigravanja otvorene prijateljske utakmice protiv reprezentacije Bosne i Hercegovine na konferenciji za medije potpisali su ugovor o četverogodišnjoj suradnji te je Opatija time na neki način postala njihova baza.

Većini hrvatskih reprezentativaca ovo nije prvi boravak u Opatiji, već su odigravali dvije utakmice tijekom ljeta prošle godine, a nakon vrlo dobrih iskustava ne čudi što je došlo i do trajnije suradnje. Zadovoljstvo takvim potezom igrači i izbornik nisu skrivali ni nakon pobjede nad Bosnom i Hercegovinom u petak.

“Bila je dobra utakmica za pripremu, da vidimo u kakvoj smo formi te koliko primjenjujemo vježbe s treninga u igri. Sada vidimo što je bilo dobro, a na čemu trebamo još poraditi. Fizički smo spremni za predstojeće oglede, ali moramo se još malo pripremiti da bude sve kako treba”, kazao je najbolji igrač utakmice Ivica Zubac. Također, istaknuo je da mu je u Opatiji vrlo lijepo.

“U Opatiji je super, prvi put sam ovdje i baš je po mojoj mjeri, malo mjesto koje je jako lijepo uređeno te ima odlično more. Nadam se da ćemo se što više puta vraćati na pripreme ovdje”, istaknuo je Zubac.

Za Opatiju samo riječi hvale imao je i izbornik Dražen Anzulović: “Zahvaljujem svima, jer se ovdje stvarno ugodno osjećamo, ne fali nam ništa, imamo sve preduvjete da kvalitetno treniramo i živimo. Ovo je praktički naš dom potpisom ugovora koji se dogodio ovog tjedna. Mi smatramo da je ovo baza Hrvatske košarkaške reprezentacije”, rekao je Anzulović.