Povežite se s nama

Mozaik

Župan Komadina dodijelio nagrade najuspješnijima u raznim područjima kulture

Objavljeno

na
Dugogodišnju tradiciju poticanja kulturnog stvaralaštva Primorsko-goranska županija nastavlja i ove godine. Na prigodnoj svečanosti održanoj na lokalitetu Mirine u Omišlju, župan Zlatko Komadina dodijelio je nagrade najuspješnijima u raznim područjima kulturnog stvaralaštva.

Nagrade za unapređenje kulturnog stvaralaštva PGŽ dodjeljuju se za najbolja skupna i najbolja pojedinačna dostignuća ustanovama, udrugama i fizičkim osobama koji na manifestaciji državne ili međunarodne razine ostvare nagradu kao najuspješniji u kategoriji za koju su se natjecali.

Čak 28 nagrada dodijeljeno je pojedincima i ustanovama za postignuća na državnoj razini  te tri nagrade u kategoriji međunarodnih postignuća.
Ukupna vrijednost dodijeljenih novčanih nagrada iznosi 275 tisuća kuna.

Čestitajući svim nagrađenima župan Komadina rekao je kako je ovo tradicionalno godišnje okupljanje prilika zahvaliti se za iznimne doprinose u kulturnom stvaralaštvu. “Drago mi je da smo danas ovdje na ovom lokalitetu naše kulturne baštine kojom je naš kraj izuzetno bogat, imamo i prekrasnu prirodu, a naše su bogatstvo i mnogi talentirani umjetnici koji u raznim područjima stvaraju vrhunska djela”.

Načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović rekla je da godišnje za kulturu izdvajaju oko 3,5 milijuna kuna, a arheološki lokalitet Mirine, koje je još uvijek područje istraživanja, žele pretvoriti u cjelovit arheološki park. U ime svih nagrađenih zahvalila se Jadranka Čubrić iz Hrvatske glazbene unije – podružnica PGŽ te rekla kako smo jedina Županija koja prepoznaje i nagrađuje uspjehe “kulturnjaka”.

U prigodnom programu nastupili su Klapa Luka, Neno Belan, Olja Desic i Ivan Popeskić.

Lista nagrađenih nalazi se na linku.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram