Povežite se s nama

Vijesti

Župan Komadina goranskim poduzetnicima uručio ugovore vrijedne milijun kuna za ublažavanje posljedica korona krize

Objavljeno

na
Župan Zlatko Komadina danas je u Društvenom domu Plešce podijelio Ugovore o dodjeli potpora malim poduzetnicima s područja Gorskog kotara za provedbu mjera ublažavanja posljedica epidemije bolesti COVID-19. Podijeljeno je ukupno 28 ugovora vrijednih gotovo milijun kuna. Na raspisan javni poziv zaprimljeno je 110 prijava od kojih je 91 od strane povjerenstva ocijenjena prihvatljivom a među njima i 28 prijava s područja Gorskog kotara. Pojedinačna razina potpora kreće se do maksimalnog iznosa od 40.000 kuna.

“Korona kriza donijela je velike štete gospodarstvu, pogotovo malim poduzetnicima i pravi je uspjeh preživjeti. S ovim potporama iz županijskog proračuna želimo vam pomoći u nabavci opreme ali i za vašu tekuću likvidnost jer ste zbog korone izgubili dio prihoda. Duboko se nadam da se neće ponoviti kriza kakva je bila kroz protekla dva tri mjeseca, i da će te se uspješno oporaviti”, poručio je župan Komadina.

Dodao je da je kroz rebalans proračuna za ovakvu vrst direktnih potpora poduzetnicima osigurano preko 6 milijuna kuna, što je dvostruko više od izvorno planiranih sredstava. Prošli tjedan podijeljeni su ugovori o potporama poduzetnicima iz priobalnog područja i otoka.

Gradonačelnik Čabra Kristijan Rajšel rekao je kako mu je drago da je upravo Čabar imao zadovoljstvo biti domaćinom u ovakvoj prilici, te u ime svih gospodarstvenika Gorskog kotara zahvalio Županiji na ovoj ali i drugim oblicima pomoći i podrške. Čestitke poduzetnicima uz želju da održe i dalje razvijaju malo gospodarstvo u goranskom kraju uputili su i zamjenik župana Petar Mamula te resorna pročelnica Melita Raukar. U ime svih poduzetnika zahvalila se Renata Juričić.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram