Povežite se s nama

Vijesti

Župan Komadina na prvom sastanku premijera i novoizabranih dužnosnika regionalne samouprave

Objavljeno

na
Župan Zlatko Komadina sudjelovao je na sastanku predsjednika Vlade Andreja Plenković sa svim županima, gradonačelnikom Grada Zagreba, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina.

Prvi je to susret premijera s novoizabranim dužnosnicima regionalne i lokalne samouprave na kojem je predstavljen okvir za nastavak partnerstva i suradnje Vlade s gradovima i županijama, kao i prioriteti Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te novog višegodišnjeg financijskog okvira.

Razgovaralo se i daljnjoj dinamici procesa cijepljenja te pripremama za turističku sezonu. Premijer je izrazio nadu da će ovakvi sastanci postati praksa te kao temeljni cilj naveo ravnomjeran razvoj Hrvatske i demografsku revitalizaciju zemlje. Osvrnuo se i na prošlu pandemijsku godinu i na potrese, istaknuvši da je pandemija stajala Hrvatsku više od 32 milijarde kuna, a procijenjena šteta od potresa je 128 milijardi kuna te je obnovu od potresa i ubrzanje procesa cijepljenja izdvojio kao najvažnije zadaće.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram