Povežite se s namaU sjedištu Primorsko-goranske županije, župan Zlatko Komadina primio je novo vodstvo Židovske općine Rijeka predvođeno predsjednikom Rankom Špiglom.

Židovska općina Rijeka okuplja članove s područja grada Rijeke i Primorsko-goranske županije. Ciljevi zajednice su sačuvati povijest, tradiciju, kulturu i vjerske obrede Židova te briga o zaštiti i obnovi židovskih kulturnih, povijesnih i umjetničkih spomenika. Korijene Židova Rijeke i riječkog područja na ovom području bilježimo punih šest stoljeća.

Članovi su županu Komadini predstavili program i planove za buduće razdoblje, a župan je podsjetio da Primorsko-goranska županija svake godine pomaže rad Židovske općine Rijeka, a pomogla je i u obnovi sinagoge. Gospodin Špigl je rekao da zajednica ima oko 40 registriranih članova ali ima jako puno simpatizera koji prate njihov rad i pomažu, dok u Hrvatskoj ima oko 2000 Židova.

Uz župana Zlatka Komadinu domaćini na prijemu bili su i pročelnik Ureda županije Goran Petrc i voditeljica Kabineta župana Ermina Duraj.