Povežite se s nama

Vijesti

Županija kreće u energetsku obnovu domova zdravlja

Objavljeno

na
Na današnjem redovnom susretu s novinarima župan Zlatko Komadina najavio je planirane programske aktivnosti za ovu godinu dviju županijskih ustanova, Regionalne energetske agencije Kvarner i javne ustanove “Priroda” . Istaknuo je, između ostalog, da je osnivanje REA Kvarner bio pun pogodak.

Ta Agencija napravila je energetsku procjenu preko 300 županijskih objekata, te u ovoj godini, nakon uspješno odrađenog projekta energetske obnove škola, kreće u energetsku obnovu 5 objekata domova zdravlja. Prema riječima ravnatelja Darka Jardasa spremni su i čekaju javni poziv resornog ministarstva projekti obnove domova zdravlja u Delnicama, Ravnoj Gori, Crikvenici, Krku i Loparu, a procijenjena vrijednost investicije je oko 28 milijuna kuna. Najavio je i nastavak projekta Unije gdje se priprema gradnja fotonaponske elektrane čime će Unije postati prvi energetski samoodrživi otok na Jadranu.

Jednako uspješno svoje programske aktivnosti provodi i “Priroda”. Nakon uređenja Centra za posjetitelje u Belom na Cresu, u ovoj godini otvara se po sličnom modelu i Centar za velike zvijeri u Staroj Sušici. Trenutno se prema riječima ravnateljice Irene Jurić završavaju građevinski radovi, a paralelno se radi na pripremi postava kao i edukativnih materijala. Otvaranje Centra planirano je za jesen, a vrijednost cijele investicije je 8 milijuna kuna od kojih su dva milijuna kuna sredstva PGŽ, pet milijuna novac europskih fondova, a milijun kuna osiguralo je Ministarstvo regionalnog razvoja.

Od ostalih informacija Župan je izvijestio o dodjeli 2.025.000 kuna Vatrogasnoj zajednici PGŽ za financiranje vatrogasne djelatnosti u ovoj godini, a 352.000 kuna osigurano je u proračunu za financiranje natjecanja i smotri za učenike osnovnih i srednjih škola. Također je istaknuo da je za financiranje pomoćnika u nastavi za drugo polugodište tekuće školske godine osigurano 2.487.776 kuna.  Za dvije srednje škole Ekonomskoj i Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka  pomoćnici u nastavi financirat će se iz Županijskog proračuna sa 102.000 kuna

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram