Povežite se s nama


Krajem prošlog tjedna na 8. sjednici Županijske Skupštine na kojoj je ukupno bilo 14 točaka dnevnog reda, predstavljen je i strateški Projekt Platak.

Župan je najavio da će PGŽ u naredne tri godine u daljnji razvoj Platka uložiti oko 40 milijuna kuna unutar čega je i projekt sustava zasnježenja. Dodao je kako Županija već nekoliko godina ulaže u infrastrukturu i nove sadržaje na Platku koji je danas već prepoznatljiv brend cjelogodišnjeg izletničkog i rekreacijskog turizma. “Nastavljamo s ulaganjima jer je to ulaganje u zdravlje i zdrav život a naši građani to zaslužuju,” rekao je župan.

Županijski vijećnik Hrvoje Burić uoči Sjednice izjavio je kako mu je drago da je postignut konsenzus svih vijećnika Skupštine za daljnja ulaganja u Platak i čestitao županu Komadini na odluci o daljnjem razvoju projekta. Dodao je kako se radi o programskoj podršci i odbacio ponovljene teze novinara o navodnoj koaliciji sa SDP-ovom većinom.

Nakon usvajanja dnevnog reda pročelnik UO za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan detaljno je prezentirao razvoj Projekta Platak od prvih županijskih ulaganja kao u projekcija novih investicija.

Članovi Županijske skupštine podržali su prijedlog odluke o financiranju gradnje sustava zasnježenja i uređenja cjelogodišnjih sadržaja o RSRC Platak.