Povežite se s namaU okviru proračunskog programa “Unapređenje turizma”, Primorsko-goranska županija će za potporu razvoju selektivnih oblika turizma izdvojiti 215.000 kuna kojima će se sufinancirati ukupno 18 programa općinskih i gradskih turističkih zajednica s našeg područja, najavio je na redovnom tjednom susretu s novinarima zamjenik župana Marko Boras Mandić.

Riječ je o programima, projektima i manifestacija kojima se obogaćuju turistička ponuda i van glavne sezone a sve s ciljem cjelogodišnjeg razvoja turizma u primorsko-goranskoj županiji. S najviše sredstava, 25.000 kuna sufinancirat će se manifestacija Delnička adventska bajka, zatim s 20.000 kuna projekt Šetnica riječkog prstena, uređenje vidikovca Parag na području Brod Moravica, uređenje pješačkih i biciklističkih staza na Cresu te niz drugih projekata.

Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin izvijestila je o financijskom poslovanju škola i učeničkih domova kojima je osnivač PGŽ te istaknula da su svi ostvarili pozitivne rezultate. Tako su osnovne škole ostvarile višak prihoda od 1,25 milijuna kuna, srednje škole čak 2,3 milijuna kuna te učenički domovi 530.000 kuna. Naglasila je da se sva ta sredstva strogo namjenski moraju iskoristiti za investicijska održavanja i opremanje škola. Najavila je također da će se do kraja godine za investicijska ulaganja i kapitalne investicije u sustavu osnovnih i srednjih škola iz proračuna Županije uložiti ukupno 18 milijuna kuna.

Pročelnica Stilin izvijestila je da će rezultati prvog upisanog kruga u prve razrede srednjih škola biti objavljeni 11.srpnja 2016.godine te da je učenicima na izboru ukupno 88 različitih programa, a upisnih mjesta je 2.928.
Pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić najavio je da će se pred članovima Županijske skupštine na sjednici u srpnju naći nacrt prijedloga Strategije razvoja sporta za razdoblje do 2020.godine. Naglasio je da se prvi put radi ovakav dokument koji cjelovito obuhvaća strateški pristup sportu, od same važnosti bavljenja sportom i promocije temeljnih vrijednosti sporta do ulaganja u sportske sadržaje i dvorane.