Povežite se s nama

Vijesti

Županija uložila 900.000 kuna u toplu vezu Dječje bolnice

Objavljeno

na


Župan Zlatko Komadina u pratnji ravnatelja KBC Rijeka prof. dr. sc. Alena Ružića, posjetio je danas Dječju bolnicu na Kantridi gdje mu je predstojnica Klinike za pedijatriju prof. dr. sc. Jelene Roganović zahvalila za još jednu vrijednu donaciju Primorsko-goranske županije uz pomoć koje je izgrađena „topla veza“ između Odjela za onkologiju i igraonice. Prof. Roganović, kojoj je župan čestitao na reizboru za novi mandat predstojnice, naglasila je da je Županija dugogodišnji partner i prijatelj Dječje onkologije prateći je u njezinom razvoju i potrebama.

„Posebna vrijednost ove donacije je što je PGŽ prepoznala koliko je važna kvaliteta života djece s malignim bolestima. Hvala vam što ste to prepoznali i pomogli da kroz ovu donaciju uljepšam bolničku svakodnevicu naših najmlađih pacijenata dok čekam preseljenje u novu bolnicu., rekla je prof.Roganović. Zahvalama se pridružio i ravnatelj KBC Rijeka koji je naglasio dugogodišnju trajnu suradnju i skrb PGŽ na unapređenju kvalitete boravka u Riječkoj bolnici. Kroz ovu posljednju donaciju vrijednu oko 900.000 kuna, pored izgradnje tople veze u Dječjoj bolnici Kantrida čime je povećana funkcionalnost prostora te otklonjen rizik izlaganja najosjetljivijih pacijenta hladnom zraku i kiši, uređena je i sanitarna vertikala i sanitarni blokovi za pacijente i medicinsko osoblje u Glavnoj zgradi KBC-a na riječkom lokalitetu. Za ovu donaciju ravnatelj Ružić uručio je Županu zahvalnicu KBC Rijeka.

Prema riječima župana Komadine ova donacija predstavlja kontinuitet ulaganja Primorsko-goranske županije u KBC Rijeka gdje je samo kroz proteklih pet godina uloženo gotovo 10 milijuna kuna. Spomenutim sredstvima financirano je, između ostalog, uređenje Klinike za radioterapiju i onkologiju, uređenje bolesničkih soba Zavoda za kardiovaskularne bolesti, Klinike za internu medicinu, nabava endoskopskog ultrazvučnog uređaja te medicinske opreme za uzimanje krvi i proizvodnju krvnih pripravaka kao i uređenje i opremanje senzorne sobe na lokalitetu Kantrida.“ Premda nismo osnivači KBC, znajući da će trebati vremena za izgradnju nove bolnice, pomagali smo kako bi našim pacijentima omogućili bolji standard, a nastojat ćemo pomagati i u ovoj teškoj situaciji uslijed korona krize. Županijske zdravstvene ustanove trenutno su u minusu oko 20 milijuna kuna, no nekako ćemo i to iznijeti ove godine, a nadamo se da ćemo biti mogućnosti nastaviti i daljnju suradnju s KBC Rijeka, rekao je župan.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Klapa Intrade u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram