Povežite se s nama

U Konferencijskoj dvorani “Transadrije” održana je konstituirajuća sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije. S obzirom da nije izabran predsjednik Skupštine, Skupština nije konstituirana pa će se sljedeća sjednica sazvati u zakonskom roku od 30 dana. Kandidatu Franji Butorcu nedostajao je tek jedan glas.

Župan Zlatko Komadina nakon sjednice izrazio je razočaranje ovakvim raspletom situacije, rekavši da je očekivao “konstruktivnost s druge strane Županijske skupštine”.

“Mislim da je zakonodavac, predviđanjem rješenja da skupštinom predsjeda osoba iz pobjedničke stranke ili koalicije, već predmnijevao da bi ta osoba trebala predsjedati skupštinom. Žao mi je što Franjo Butorac nije dobio povjerenje preostalih stranaka tako da mi nije jasno čemu ta neprincipijelna koalicija u neizboru. Važno je da skupština zaplovi. Čeka nas 20 točaka dnevnog reda na sljedećoj sjednici, kad je bude. Vjerujem da će biti više sreće, razumijevnosti i odgovornosti drugi put”, zaključio je župan.

Član HDZ-a Dinko Beaković izrazio je razočaranje stavom župana, smatrajući da su se mandati predsjednika skupštine dogovorom trebali podijeliti tako da dvije godine predsjeda SDP-ova koalicija, a druge dvije godine kandidat HDZ-ove koalicije.

Nastupajući zajedno, MOST, Živi zid i Akcija mladih poručili su da u drugi krug pokušaja konstituiranja ulaze sa svojim kandidatom za predsjednika skupštine Marijom Alempijevićem iz Akcije mladih.