Povežite se s namaU Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja održana je 33. sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije. Na sjednici je izabran novi potpredsjednik skupštine i donesen je program mjera ruralnog razvoja županije do 2020. godine.

Uoči današnje sjednice, župan Zlatko Komadina istaknuo je da se radi o posljednjoj sjednici u ovoj godini. “U sljedećoj godini imamo dvije sjednice do lokalnih izbora. Proračun smo usvojili na prošloj sjednici tako da ova ima radne točke. Najvažnija je današnja rasprava o programu ruralnog razvoja koji se odnosi na Gorski kotar, središta naših velikih otoka, priobalni i zaobalni dio. Tu ćemo ići na veću pomoć OPG-ovima kroz poticaje da se demografski zaštiti taj prostor”, rekao je župan.

Umjesto potpredsjednika Županijske skupštine Željka Plazonića, koji je imenovan za državnog tajnika u Ministarstvu zdavstva, novi član Županijske skupštine je Dragutin Crnković, inače i načelnik Općine Brod Moravice. Na mjesto potpredsjednika Županijske skupštine izabran je Sanjin Vrkić.

Članovi Skupštine raspravljali su i izmjenama Odluke o porezima Primorsko-goranske županije, produljenju ugovora o zakupu zajedničkih otvorenih lovišta, planu savjetovanja tijela Primorsko-goranske županije s javnošću u 2017. godini i drugim temama.

Najviše pažnje skupštinara privukao je prijedlog programa provedbe mjera ruralnog razvoja Primorsko-goranske županije za razdoblje od 2017-2020. godine. Prijedlog je jednoglasno prihvaćen, a formirat će se i posebna radna grupa kako bi se povećala konkurentnost poljoprivrede, poduzetništva, turizma i šumarstva iznad većih gradova županije.

Također su prihvaćene točke o koncesijama na pomorskom dobru na dijelu Gradske plaže u Crikvenici, utvrđivanju lučkog područja u lukama otvorenim za javni promet županijskog i lokalnog značaja te odluka o davanju koncesije na pomorskom dobru za gospodarsko korištenje plaže ispred autokampa Klenovica.