Povežite se s namaŽupanijski savjet mladih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Rijeka, Rijeka sportom i Riječkim sportskim savezom, organizira akciju darivanja krvi koja će se održati u petak 22. svibnja u vremenu od 13 do 17 sati u prostorima Bazena Kantrida.

Nositelj ove akcije je Savjet darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, koji prema kalendaru prikupljanja krvi, zadovoljava potrebe Kliničkog bolničkog centra Rijeka za krvi i krvnim pripravcima. Županijski savjet mladih, aktivnim učešćem u ovoj akciji potiče uključivanje što većeg broja mladih ljudi u javni život Županije.

Nastojeći se približiti postojećim darivateljima kao i na darivanje potaknuti nove, osobito mlade, akcija se organizira u prostorima u kojima boravi i koje posjećuje veliki broj ljudi, te u suradnji s udrugama i ustanovama koje okupljaju mlade. Naime, takve udruge i sportski klubovi kroz sport i zdrav pristup životu mogu biti i promotori darivanja krvi. Bitno je napomenuti da darivatelj krvi mora imati punih 18 godina, 55 kg težine te da je dobrog općeg zdravstvenog stanja.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti predsjedniku Županijskog savjeta mladih, Kristianu Čarapiću na broj mobitela 091/577-3844 ili Odsjeku darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka na tel. 213-873.